Οι αντικαπιταλιστικές οργανώσεις στα Σεπόλια για τις αιτίες βίας -καταστολής και τις συλλήψεις στη γειτονιά

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020 – Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Απόσυρση των διώξεων αγωνιστών στα Σεπόλια

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε και δρούμε με τα μέλη μας που κατοικούν στις γειτονιές των Σεπολίων, του Κολωνού, της Ακ Πλάτωνα, καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας και βίας που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις αστυνομικής καταστολής με εντολή της κυβέρνησης ΝΔ ενάντια στους αγωνιστές/στριες, που τίμησαν μαχητικά την παρακαταθήκη και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Τη βία τους την έστρεψαν και στα Σεπόλια, όπως ακριβώς έκαναν στο κέντρο και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, σε πολλές πόλεις όλης της χώρας.Στο μετρό ΣΕΠΟΛΙΑ, χθες 17 Νοέμβρη, έληγε η πορεία που κινήθηκε μετά την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στο ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ, παρά το βίαιο χτύπημά της.

Στην πορεία μέσα από τους δρόμους τωνγειτονιών μας, συμμετείχαν δεκάδες μέλη εργατικών σωματείων, νεολαία, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλωνπολιτικών οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς.Στη λήξη της πορείας και ενώ ήδη είχαν αποχωρήσει πολλοί, εμφανίστηκαν τα δολοφονικά μηχανοκίνητα τηςομάδας ΔΡΑΣΙΣ. Με το γνωστό τρόπο οδήγησης, χωρίς να λογαριάζουν ότι εκείνη την ώρα, στην περιοχήκινούνταν πολύς κόσμος για αγορές ή προς το μετρό, επέδραμαν στους δρόμους της γειτονιάς, βρίζοντας, κυνηγώντας, ρίχνοντας κρότου – λάμψης ακόμη και μπροστά στην είσοδο super market και χτυπώντας τμήματατης πορείας που αποχωρούσαν, με ιδιαίτερη προτίμηση στους νέους και τις νέες. Συνέλαβαν τον εργαζόμενο φοιτητή Ορέστη Καττή μέσα από την είσοδο του σπιτιού του, στην οδό Αμφιαράου.

Τον κράτησαν με χειροπέδες, καθιστό στο πεζοδρόμιο και περικυκλωμένο από δεκάδες των δυνάμεωνκαταστολής, που κατέκλυσαν τη γειτονιά. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες διαδηλωτών/τριών, αλλά και πολλώνκατοίκων της γειτονιάς, που είδαν με έκπληξη και θυμό τα όσα συνέβαιναν, ο νεολαίος δεν απελευθερώθηκε καιμεταφέρθηκε στο γνωστό για τις προτιμήσεις του, ΑΤ Κολωνού. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν κλούβες και η ΑΥΡΑ, ναι ο εκτοξευτήρας νερού, στο σημείο Κρέοντος – Φιλιπουπόλεως – Ιωαννίνων, λίγα μέτρα από τοσταθμό, κάτω από τα σπίτια μας.

Στο ΑΤ όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί διαδηλωτές όσο και άλλοι/ες που πληροφορήθηκαν τα γεγονότα για νααπαιτήσουν την απελευθέρωση του νεολαίου, ξέσπασε ένα νέο κύμα βίας. Χτυπήθηκε η μητέρα τουσυλληφθέντα, σ Ορέστη Κ., χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν η αδελφή του, σ Λυδία Κ, ο φίλος του, σ Νικόλας Κ.και ένας στενός φίλος της οικογένειας, ο σ Μάκης Λ.

Χτυπήθηκε, με αποτέλεσμα ισχαιμικό επεισόδιο, ο σΔημήτρης Καττής, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό φρουρούμενος ακόμη και μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, με σκοπό την μετατροπή του τραυματισμού σε σύλληψη. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ιατρικού προσωπικού, του επιβαρυμένου από τη σκληρή μάχη που δίνει απέναντι στην πανδημία, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες που έχουν επιβάλει στο ΕΣΥ η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες, για να απομακρυνθεί η αστυνομία.
Μέσα στο ΑΤ οι αστυνομικοί προέβησαν σε άθλιες βρισιές προς την 20χρονή σ/σα Λυδία, την κτύπησαν με γροθιά στο πρόσωπο, όπως και τον φίλο της οικογένειας, που την υπερασπίστηκε. Το ΑΤ δεν επέτρεπε επικοινωνία των κρατούμενων με τους δικηγόρους τους. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν ο μεν Ορέστης Κ στη ΓΑΔΑ, οι δε άλλοι τρεις στο ΑΤ στην οδό Θήρας.

Η επιδρομή των δυνάμεων καταστολής και επίδειξης τσαμπουκά και βίας στα Σεπόλια, δεν είναι η πρώτη φοράπου συμβαίνει. Στόχος τους δεν ήταν ποτέ η δράση των χρυσαυγιτών ή άλλων φασιστικών συμμοριών, που δρούσαν και απειλούσαν ανενόχλητοι στην περιοχή. Στόχος τους ήταν πάντα οι αγωνιζόμενες δυνάμεις και οιδράσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα, συλλογικοτήτων για τα δικαιώματα προσφύγων – μεταναστών, οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής, εξωκοινοβουλευτικής και μαχόμενης αριστεράςπου παλεύουν για ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, στιςγειτονιές μας.

Δεν μας τρομοκράτησαν χθες. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν ούτε στις 26 Νοέμβρη, μέρα πανεργατικήςαπεργίας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενάντια στο εξοντωτικόαντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση. Θα είμαστε εκεί, στις διαδηλώσεις στις 6 Δεκέμβρη, την επέτειο τηςδολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες σώζουν το λαό.Να αποσυρθούν οι διώξεις ενάντια στους αγωνιστές και την αγωνίστρια, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καιτοπικών συλλογικοτήτων.
Νοέμβρης 2020
Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ης δημ. κοιν. Αθήνας

Κόκκινο Νήμα

κ.οργ. Ε.Ε.Κ. Ιλίου

Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) 4ου διαμ/τος Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *