Σε απολογία δημοσιογράφος στην Καρδίτσα γιατί έγραψε πως πρέπει να γιορταστεί το Πολυτεχνείο!

Στην Καρδίτσα εγκαθιδρύθηκε νέο καθεστώς. Σύμβουλοι εκπαίδευσης επισκέπτονται την αστυνομία για να …συσφίξουν τις σχέσεις τους. Η αστυνομία στέλνει ραβασάκια σε αγωνιστές, τηλεφωνεί για να απειλήσει. Και μιας και είναι καθεστώς κάλεσαν και δημοσιογράφο να απολογηθεί γιατί αναφέρθηκε στο πως πρέπει να εορτασθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου! Παρακάτω η αντίδραση της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας για το γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας εκφράζει την αγανάκτηση του για τις μεθόδους κατά των συναδέλφων επαγγελματιών δημοσιογράφων μελών της Ένωσης μας, που ακολουθούνται από τις Δικαστικές και Αστυνομικές αρχές στην Καρδίτσα. Η πρόσφατη κλήση σε απολογία του συναδέλφου Θεοδόση Κατσάρα, ως συνδιαχειριστή σελίδας σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με την… κατηγορία ότι στην εν λόγω ιστοσελίδα αναφέρθηκε πως πρέπει να εορταστεί η μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, πριν μάλιστα η κυβέρνηση εξαγγείλει τα σχετικά περιοριστικά μέτρα.

Δεν είναι μόνο μια απόπειρα φίμωσης του τύπου και των λειτουργών του. Δεν είναι μόνο μια ανατριχιαστική οπισθοδρόμηση σε εποχές αλήστου μνήμης. Δεν είναι απλώς μια εκτροπή.

Είναι μια πράξη που προσβάλλει βάναυσα τον πυρήνα του πολιτεύματος μας. Είναι μια πρωτόγνωρη ενέργεια που αμφισβητεί τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας, τις συνταγματικές επιταγές, το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Μα πάνω απ’ όλα είναι μια πράξη που βυθίζει την κοινωνία μας στο πιο βαθύ σκοτάδι.

Οι δημοσιογράφοι, σε κάθε ελεύθερη δημοκρατική χώρα, έχουν το απόλυτο δικαίωμα να υπηρετούν το λειτούργημα τους. Στην περίπτωση της Ένωσης μας, έχουν αποδείξει εμπράκτως πως συμμερίζονται πλήρως τις περιστάσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία και εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με απόλυτο σεβασμό στις οδηγίες της πολιτείας.

Δεν χρειάζονται κανένα «χωροφύλακα» διότι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας κ. Κ. Τσιάρα, να παρέμβει ώστε να ανακληθούν άμεσα από και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι κλήσεις σε απολογία του συναδέλφου και των γιατρών της ΕΙΝΚΥΚ, αποδεικνύοντας στην πράξη την πίστη τους στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Αν ένας δημοσιογράφος καλείται σε απολογία υπό αυτές τις συνθήκες, τότε ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι είμαστε υπόλογοι και θα εμφανιστούμε.

ΟΛΟΙ στο πλευρό του συναδέλφου μας. Φαίνεται ότι πρέπει να  γυρίσουμε τα ρολόγια μας στις 17 Νοέμβρη του 1973…

Συναδελφικά

Το Δ.Σ.

1 comment for “Σε απολογία δημοσιογράφος στην Καρδίτσα γιατί έγραψε πως πρέπει να γιορταστεί το Πολυτεχνείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *