Προβάλλουν τους ναζιστές στα FM, αντίδραση δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης

Επιστολή εργαζομένων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης προς ΕΣΗΕΜΘ :

« Όχι βήμα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής”

Βήμα προβολής, εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» των φυλακισμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, συνεχίζει να παρέχει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μετρόπολις». Έτσι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ο γνωστός «ραδιοφωνικός παραγωγός» Κ. Παπαζαφειρίου μέσα από ένα κακοστημένο θέατρο, όπου εμφανίσθηκε δήθεν αιφνιδιασμένος, επιχείρησε να πείσει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον φυλακισμένο ναζί εγκληματία Η. Κασιδιάρη και αμέσως του έδωσε το λόγο αφού πρώτα, έτσι για ξεκάρφωμα, ανέφερε ότι «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές από την εκπομπή του».

Στη συνέχεια από κοινού ο «ραδιοφωνικός παραγωγός» και το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, προσπάθησαν να εμφανίσουν τους ναζί – εγκληματίες ως «αντισυστημικούς», «δημοκράτες», «αδικημένους».  Καιρό τώρα, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μετρόπολις» δίνει βήμα προβολής στους διάφορους ναζί- φασίστες. Την ίδια ώρα μερίδα παραγωγών του, βγάζει χολή για τους αγώνες του λαού, αναπαράγει fake news, κάνει βρώμικη συστημική προπαγάνδα. 

Όσο επικίνδυνοι είναι οι ναζί- εγκληματίες χρυσαυγίτες νυν και πρώην, είτε είναι μέσα στη φυλακή είτε έξω, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι και ο κάθε Παπαζαφειρίου που την εξωραΐζει, προσπαθώντας να ακυρώσει την λέξη εγκληματική οργάνωση από πάνω της. Ευθύνη για το δηλητήριο που εκκρίνεται από το «Μετρόπολις» έχει και ο διευθυντής του Ρ/Σ που είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ. 

Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που επί χρόνια (πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία) υπηρετούμε, από το πόστο του ο καθένας, το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, θεωρούμε χρέος μας να μη κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στην προσπάθεια του συγκεκριμένου Μέσου να «νομιμοποιήσει» τους εγκληματίες για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι να δηλητηριάζουν συνειδήσεις. 

Πέραν όλων των άλλων, ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι, οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε καθημερινά και να υπερασπιζόμαστε μέσα από τη δουλειά μας, τις αρχές δεοντολογίας και τις βασικές πρόνοιες του καταστατικού της ΕΣΗΕΜΘ, μεταξύ των οποίων είναι: «ο σεβασμός και η προστασία της ζωής, της ελευθερίας, της προσωπικής ασφάλειας και της ανθρώπινης αξίας, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, φυλής, ταυτότητας φύλου, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικού προσανατολισμού». 

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική. Οργάνωση που στοχοποιούσε αγωνιζόμενους εργάτες, ανθρώπους του μόχθου, μετανάστες. Εκτελούσε με βάση οργανωμένο σχέδιο, που πηγάζει από την ίδια την αντιδραστική της φύση. Λειτουργούσε σαν το μακρύ χέρι του συστήματος, ενάντια σε ότι διαταράσσει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης, για να επιβάλει την υποταγή, απειλώντας και τρομοκρατώντας, εκεί όπου η κρατική καταστολή δεν τα κατάφερνε.

Να θυμίσουμε λοιπόν στον κάθε «εξυγιαντή» ότι στις 7 Οκτώβρη το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με ομόφωνη απόφαση του έκρινε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Και για το λόγο αυτό επέβαλε πολυετείς καθείρξεις στα μέλη της. 

Είναι ένοχη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και πολλές άλλες εγκληματικές ενέργειες. Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή.  Όσοι ανήκουν στα διάφορα ναζιστικά μορφώματα δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας , ούτε στα ΜΜΕ, ούτε πουθενά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *