«Καζάνι» που βράζει η ΕΡΤ3 για τις αλλαγές που προωθεί η ΔιεύθυνσηΕνημέρωσης

Με «όχημα» την επικείμενη ανακοίνωση του νέου Οργανογράμματος, εκτελείται ένα χαοτικό και αυταρχικό σχέδιο ετσιθελικής απόσπασης και τοποθέτησης  δημοσιογράφων της Ραδιοφωνίας στις υπηρεσίες της Τηλεόρασης και αντιστρόφως, χωρίς τη συναίνεση των μετακινούμενων, αρκετοί εκ των οποίων μετρούν δύο και τρεις δεκαετίες εργασίας στο Τρίτο κανάλι, στην υπηρεσία της ανεξάρτητης, δημόσιας ενημέρωσης.  

Οι επιλογές των προς μετακίνηση εργαζομένων προβληματίζουν, καθώς διαφαίνεται πρόθεση απαλλαγής των συχνοτήτων της δημόσιας ενημέρωσης (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) από πρόσωπα και φωνές που ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία και υπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες ενημέρωσης της κοινωνίας.


Η κατάργηση της αυτοτέλειας της ΕΡΤ3, κληρονομιά της διετίας του «μαύρου», έριξε το κανάλι της Θεσσαλονίκης βορά στις ορέξεις της Αθήνας που αποφασίζει ακόμη και για τα …μικροέξοδα που απαιτεί η λειτουργία των κτιρίων της Λεωφόρου Στρατού και της Αγγελάκη. 
Ειδικά στο κτίριο της Ραδιοφωνίας η νέα Διοίκηση προγραμματίζει γκρεμίσματα… «ανάπλασης» στο εσωτερικό των χώρων προκειμένου να δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας κι ενώ επιβάλλεται η αποφυγή του συγχρωτισμού! 
 Δαπανά δημόσιο χρήμα την ώρα που αναμένεται να εγκαταλειφθεί το κτίριο σε λίγους μήνες στο πλαίσιο ανάπλασης της ΔΕΘ (αποτελεί ιδιοκτησία της) κι ενώ η κυβέρνηση εξήγγειλε τη δημιουργία Ραδιομεγάρου στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης στην οδό Λεωφόρο Στρατού.
Οι εργαζόμενοι πάντως δε μένουν με σταυρωμένα χέρια. 
Η αντίδραση τους θεωρείται δεδομένη, παρά τις “προειδοποιήσεις” της Διοίκησης πως θα προχωρήσει κανονικά στους σχεδιασμούς της. 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *