Στο πλευρό του Θράσου Αβραάμ εναντίον των ακροδεξιών και η ΕΣΗΕΑ

Δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις μέχρι σήμερα σιωπούν λες και δεν τους αφορά η δόλια επίθεση που δέχεται ο δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ της ιστοσελίδας stonisi.gr στη Λέσβο από ομάδα ακροδεξιών. Τον στοχοποίησαν και ζητούν την ποινική δίωξη του επειδή έκανε τη δουλειά του. Η ΠΟΕΣΥ κωφεύει δια της προέδρου της προκαλώντας ποικίλα ερωτηματικά και η ΕΣΗΕΜΘ δεν ασχολείται. Η ΕΣΗΕΑ πάντως δήλωσε τη συμπαράστασή της, σημαντικό ενόψει της παραπομπής του δημοσιογράφου. Διαβάζουμε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στον συνάδελφο Θράσο Αβραάμ, ο οποίος παραπέμπεται, ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, να καταθέσει για τη σχηματισθείσα εναντίον του δικογραφία.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτη, ο Θράσος Αβραάμ, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας, αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα <stonisi.gr> βίντεο, το οποίο δείχνει την επίθεση από ακραία στοιχεία εναντίον αυτοκίνητου της οργάνωσης «One Happy Family» και των δύο επιβατών του, εθελοντών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο δημοσιογράφος να δεχθεί μήνυση από τους επιτιθέμενους για συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, την οποία, μάλιστα, ακολούθησε και η σύλληψή του, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτές μόνο ως προσπάθειες εκφοβισμού των δημοσιογράφων και περιορισμού της δημοσιογραφικής λειτουργίας μπορούν να εκληφθούν. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργούν για την προστασία των δημοσιογράφων που στοχοποιούνται και για τη διασφάλιση της λειτουργίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *