Η ΕΣΗΕΑ καλεί τις τράπεζες και την κυβέρνηση, κι αυτές …γέλασαν

Αναμενόμενη η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για το νέο ατόπημα των τραπεζών στην υπόθεση των πρώην εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας”. Στα λόγια όλα γίνονται. Αυτό που δεν γίνεται από ένα ενεργό σωματείο είναι: Η οργάνωση μιας διαμαρτυρίας έξω από τα φρούρια των δυο αυτών τραπεζών, το κάλεσμα σε δημοσιογράφους να κάνουν ρεπορτάζ για τα κέρδη αυτών των τραπεζών αλλά και για να ζητήσουν εξηγήσεις για την ενέργεια τους να καταθέσουν ανακοπή για την διανομή του 22% από την πώληση του κτιρίου της Μίνωος στους πρώην εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τις Τράπεζες «ALPHA» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» να αναλογιστούν τις τραγικές συνέπειες των επιλογών τους σε βάρος των πρώην εργαζόμενων της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα ολόκληρα χρόνια με τους περισσότερους από αυτούς να παραμένουν άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση. 

Η ενέργεια των τραπεζών να ανακόψουν τη διαδικασία απόδοσης στους εργαζόμενους τμήματος του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτηρίου της εφημερίδας, εκτός από παντελώς αβάσιμη νομικά, μόνο με ακραία αναλγησία μπορεί να παρομοιαστεί, καθώς το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι η καθυστέρηση στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, η οποία μπορεί να φθάσει τα τέσσερα και πέντε χρόνια.

Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση, σε ένα γενικότερο πλαίσιο και όχι αποκλειστικά στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας, όπου, ούτως ή άλλως, οι απαιτήσεις των εργαζομένων προηγούνται,  να παρέμβει νομοθετικά, ώστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να σταματήσουν να είναι ουραγοί στη διεκδίκηση των εσόδων από  εκποιήσεις περιουσίας των πιο πρόσφατα πτωχευμένων εταιριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *