Δεν επαρκεί το προσωπικό λόγω αναστολής εργασίας, είπαν στον Alpha να καταργήσουν τη σύμβαση!

φωτο: radiolink.com

Χωρίς την κάλυψη των τεχνικών μένει σήμερα το απόγευμα ο Alpha μετά την απόφαση της ΕΤΙΤΑ να προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 6.00μ.μ ως και τις 10.00μ.μ, τινάζοντας στον αέρα την ενημερωτική ζώνη του καναλιού. Η αντίδραση των τεχνικών είναι αποτελέσμα της διοίκησης του Alpha να καταργήσει τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας, να βγάλει στο δρόμο μονομελές τηλεοπτικό συνεργείο με επιχείρημα πως δεν έχει κόσμο. Αρνήθηκε κάθε συζήτηση με τη συνδικαλιστική ένωση, την ώρα που έχει διώξει 8 τεχνικούς με αναστολή σύμβασης. Η ΕΤΙΤΑ καταγγέλλει “ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα”. Παρακάτω θα διαβάσετε την εργοδοτική τακτική βήμα το βήμα, όπως τα περιγράφει η ανακοίνωση της ένωσης.

<<Την ώρα της μεγάλης κρίσης, την ώρα που όλοι προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αυτή γεννά και να επιβιώσουμε, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολομέτωπης επίθεσης της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων>>.

Στον χώρο μας χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση και της εργοδοσίας του ALPHA.

Ενώ αρχικά “συνένωσε” τα τμήματα των εξωτερικών μεταδόσεων και εξωτερικών συνεργείων, ουσιαστικά δηλαδή ενίσχυσε τα εξωτερικά συνεργεία, οι εργαζόμενοι των μεταδόσεων δουλεύουν και σαν ηχολήπτες.  Στη συνέχεια έδιωξε με αναστολή σύμβασης εργασίας πέντε (5) εργαζόμενους από τα εξωτερικά συνεργεία και τρεις (3) από τις εξωτερικές μεταδόσεις. “Περίσσευαν;”
Σήμερα αποφάσισε να καθιερώσει τα μονομελή συνεργεία, μάλλον γιατί δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι να επανδρώσει διμελή συνεργεία. Αλήθεια γιατί έδιωξε με αναστολή σύμβασης εργασίας οκτώ (8) εργαζόμενους από το τμήμα;

Να θυμίσουμε στην εργοδοσία ότι η υιοθέτηση  μονομελών συνεργείων αποτελεί καταπάτηση του άρθρου 9 της ΣΣΕ, η οποία μετά την λήξη της μετενέργειας ακολουθεί τους εργαζόμενους ως ατομική. Αυτό μάλιστα συμβαίνει την ώρα που η συζήτηση για την ΣΣΕ βρίσκεται στην διαιτησία και λόγω της κρίσης του κορωνοϊού έχει καθυστερήσει η απόφαση.

Αλήθεια αναρωτιόμαστε είναι τόσο κρίσιμο για την συνέχιση της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού και το οικονομικό όφελος τόσο μεγάλο ώστε να φτάνετε στο σημείο να καταπατάτε όρους συμβάσεων εργασίας;

Ή μήπως εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο για αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους (τα μονομελή συνεργεία άλλωστε αποτελούσαν διαχρονικό και διακαή πόθο της ΕΙΤΗΣΕΕ και του Προέδρου της στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή ΣΣΕ).  Μήπως αποτελούν την συνέχεια της προσπάθειας σας να “πείσετε” τους εργαζόμενους σε άλλα τμήματα να παραιτηθούν από τον ALPHA και να μεταφερθούν στην εταιρεία παραγωγής Green Pixel χάνοντας τα δικαιώματά τους που απορρέουν από την ΣΣΕ;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα μας βρείτε ενωμένους απέναντί σας. 

1 comment for “Δεν επαρκεί το προσωπικό λόγω αναστολής εργασίας, είπαν στον Alpha να καταργήσουν τη σύμβαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *