Εκτός Open ο γενικός διευθυντής ειδήσεων

Με τις θερμές “ευχαριστίες” της, ανακοίνωσσε η διοίκηση του Open την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης και Ειδήσεων Δημήτρη Μιχαλέλη. Ο ίδιος σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους εκτός από τα ¨”ευχαριστώ”, εξηγεί και το λόγο της παραίτησης, ότι δεν γινόταν δεκτές οι εισηγήσεις του. Λέει συγκεκριμένα: “από τον Ιανουάριο του 2020 κι εντεύθεν η σκέψη και η στρατηγική που μας είχαν φέρει μέχρι εκείνο το σημείο, άρχισαν να μην συμβαδίζουν με τις σκέψεις σημαντικών παραγόντων του καναλιού”.

Παρακάτω η επιστολή του

Στις ημέρες του κορωνοϊού, ακόμη και οι «αποχαιρετισμοί» προσαρμόζονται σε άλλα δεδομένα. Κι έτσι, αντί να σας απευθύνω πρόσκληση για δημόσια συνάντηση, οφείλω να περιοριστώ σ’ αυτήν την ψυχρή ηλεκτρονική επικοινωνία. Έτσι κι αλλιώς οι «αποχαιρετισμοί» είναι δύσκολοι, πολλώ δε μάλλον όταν τους επιδεινώνει η απόσταση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας…

Δυστυχώς αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν μπορεί να χωρέσει ούτε το μέγεθος του ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ούτε της ευγνωμοσύνης που νιώθω για κάθε τεχνικό και δημοσιογράφο που συνέβαλε στο «μικρό θαύμα» των τελευταίων είκοσι δυο μηνών. Κι αυτό, παρά τις αμφισβητήσεις, διαβολές και πόλεμο που δεχθήκαμε από πολλές πλευρές. Όχι μόνο εξωτερικές…

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δημιουργήσατε «κάτι», όχι από το μηδέν, αλλά από πολύ πιο κάτω. Όχι απλά ένα νέο κανάλι! Μετακόμιση, νέα κτήρια, νέοι συνάδελφοι, νέα μηχανήματα, νέες εγκαταστάσεις, νέες απαιτήσεις, νέος τρόπος εργασίας, νέο πρόγραμμα. Κι όλα αυτά με το «κανάλι» σε λειτουργία. Ένα κανονικό κανάλι θα θεωρούσε «επίτευγμα» αν κατάφερνε να συνδυάσει δυο από τα παραπάνω. Εσείς όμως τα πετύχατε όλα μαζί. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το «αφαιρέσει», να το «ακυρώσει» ή να το «μηδενίσει»!

Δεν έχει σημασία, αν ό,τι έγινε ήταν καλό, μέτριο ή κακό. Έτσι κι αλλιώς, πάντα όποιος φεύγει θεωρεί ότι όλα έγιναν «καλώς» και κάποιος που έρχεται πιστεύει ότι έγιναν «κακώς». Έτσι κι αλλιώς καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, τόσο για τα γεγονότα, όσο και για τους άλλους.

Όμως από τον Ιανουάριο του 2020 κι εντεύθεν η σκέψη και η στρατηγική που μας είχαν φέρει μέχρι εκείνο το σημείο, άρχισαν να μην συμβαδίζουν με τις σκέψεις σημαντικών παραγόντων του καναλιού.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σημαντικό για εμένα, τώρα που ολοκληρώνεται ο κύκλος μου στο ΟΡΕΝ είναι να Ευχαριστήσω όλους για το τόσο έντονο και αγωνιώδες ταξίδι που κάναμε μαζί.

Αποχωρώ έχοντας τη βεβαιότητα πως κάναμε ό,τι ήταν καλύτερο για να στηθεί και να σταθεί ένα νέο κανάλι στα πόδια του. Και για να μπορεί από εδώ και πέρα να μπει σε ένα νέο κύκλο.

Αποχωρώ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας δημοσιογράφων που πέτυχε κάτι μοναδικό: από το «τίποτα» να σταθεί όρθια  σε τρείς αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με -κατά γενική ομολογία- εξαιρετικό τρόπο και πριν καν το ΟΡΕΝ κλείσει εννέα μήνες ζωής. Αλλά και να προσφέρει ενημέρωση χωρίς «δουλείες» και τα όποια λάθη να είναι «δικά μας» και όχι από αγνώστους υποβολείς ή φιλοδοξίες και κρυφές ατζέντες στελεχών.

Αποχωρώ με την Ευχή και την Ελπίδα, η κορυφή -την οποία αξίζετε- να είναι κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *