Η ΕΡΤ καταδικάζει απόψεις κομμουνιστών στο face book, επικροτεί δεξιές απόψεις στον αέρα της TV

Σε σοβαρό ατόπημα έπεσε η διοίκηση της ΕΡΤ σπεύδοντας να καταδικάσει με δημόσια ανακοίνωσή της τις πολιτικές απόψεις του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδου που εκφράστηκαν σε post στην προσωπική του σελίδα στο face book (αφορούσαν στην αντεπίθεση μελών του ΠΑΜΕ εναντίον ΜΑΤ το περασμένο Σάββατο).

Η διοίκηση της ΕΡΤ έσπευσε να “τραβήξει” το αυτί του δημοσιογράφου της τη στιγμή που στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης αλωνίζουν οι ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. Τα “γραφεία Τύπου” της ΝΔ, διάσπαρτα σε όλες τις εκπομπές εμφανίζονται ως ομιλούσες κεφαλές του Μαξίμου αλλά η διοίκηση της δεν νιώθει θιγμένη. Θίχτηκε μόλις οι ακροδεξιοί έθεσαν θέμα για τις πολιτικές απόψεις ενός δημοσιογράφου που είναι γνωστός για τις πολιτικές του θέσεις και συνδικαλιστής.

Ο ίδιος δεν το έκρυψε ποτέ αλλά και ποτέ στη δουλειά του στον δημόσιο αέρα της ΕΡΤ δεν αναφέρθηκε σε αυτές, όπως κάνουν καθημερινά οι της Ν.Δ. . Ο Νίκος Αγγελίδης, ευτυχώς δημοσιοποίησε άμεσα το ζήτημα στη σελίδα του στο fb, βγάζοντας στον άερα τον απίστευτο οχετό που δέχεται ως σχόλια από ακροδεξιούς. Γράφει:

Φαίνεται πως δημοσιογράφος σημαίνει ΜΟΝΟ να κάνεις τεμενάδες στους αφεντάδες που έχουν περάσει ληστρικά από τον τόπο μας, κατασπαράζοντας με τη βοήθεια των ντόπιων συνεργατών τους κάθε έννοια ηθικής και αξιοπρέπειας…Αυτός ο λαός όμως, έχει μάθει, τουλάχιστον σε ένα κομμάτι του, να αντιστέκεται. Να μην ξεχνάει, να μην υποδουλώνεται, να αντιμάχεται στο άδικο…

“Ο ελληνικός λαός σε πληρώνει για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου…” γράφουν μεταξύ άλλων σε site που με έκανε θέμα – πρωτοσέλιδο μάλιστα, επειδή υποστήριζω τη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Φαίνεται πως για αυτούς η δουλειά μου είναι να είμαι ένας γραβατωμένος παλιάτσος και να αποθεώνω όσους έχουν κάνει πλιάτσικο στον τόπο μας με συνέπεια… και συνέχεια μέσα από το πέρασμα των χρόνων.

Στα μηνύματα μου, με τόνο χιουμοριστικό πάντα… προσπάθησα να αναδείξω την απάντηση των παλικαριών του ΠΑΜΕ, στα χημικά και τις επιθέσεις από το πουθενά, την απάντηση στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, την απάντηση σε όλους όσοι μας περνούν ΟΛΟΥΣ για κουτορνίθια ή ξεπουλημένους…

Στην δουλειά μου είμαι πάντα συνεπής, όπως ήμουν συνεπής και στα δυο χρόνια αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Με αυτό και μόνο ως γνώμονα, στέλνω λοιπόν μήνυμα στους απειλούντες ότι χασκογελάω με τις ¨”φοβέρες” τους… Γιατί δεν είμαι σαν τα μούτρα τους, να παίρνω εντολές και να εκτελώ κατά παραγγελία τα ρεπορτάζ… 

Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμα μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο…

Σε ότι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη…Κλείνοντας να σημειώσω πως είναι τιμή μου που είμαι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, όπως τιμή μου είναι που είμαι κομμουνιστής”.

Η διοίκηση της ΕΡΤ καλά θα κάνει να ελέγξει τους δημοσιογράφους της που βγαίνουν στον άερα για τη τήρηση βασικών αρχών της δεοντολογίας, ακριβώς όπως γράφει η ανακοίνωση της (παρακάτω) και όχι να ελέγχει τις πολιτικές απόψεις εργαζομένων τους που τις δηλώνουν εκτός τηλεοπτικού αέρα.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις.

Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

2 comments for “Η ΕΡΤ καταδικάζει απόψεις κομμουνιστών στο face book, επικροτεί δεξιές απόψεις στον αέρα της TV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *