Το ΕΣΡ δεν θα ελέγξει τους αδειούχους tv σταθμούς!

page10image9242800

Το 6μηνο που ορίζει ο νόμος της τηλεοπτικής αδειοδότησης για τον έλεγχο των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας έχει παρέλθει εδώ και μήνες. Η αρμόδια ραδιοτηλεοπτική αρχή ωστόσο δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό και αποφάσισε να μην τηρήσει το νόμο! Η αιτία αυτής της απόφασης της προφανώς και δεν είναι ο θάνατος του Ρ.Μορώνη ή η αναμονή απόφασης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την τοποθέτηση δυο νέων μελών.

Τα μέλη του ΕΣΡ δεν έχουν καμία διάθεση να προχωρήσουν στον έλεγχο των καναλιών που έλαβαν άδεια λειτουργίας πριν ενάμιση χρόνο, χωρίς να δοθεί επαρκής εξήγηση για αυτό. Και σίγουρα δεν είναι εξήγηση η αναφορά που έγινε πως “δεν θα κλείσει τώρα το ΕΣΡ τα κανάλια”! Ο έλεγχος σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις μελών του Ραδιοτηλεοπτικού αναβάλλεται για ένα ακόμη τουλάχιστον 6μηνο.

Το βέβαιο είναι πως αυτή η ολιγωρία από πλευράς της αρμόδιας αρχής δημιουργεί δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά. Η μάχη όπως όλα δείχνουν, αυτές τις μέρες, είναι για το ποιά πρόσωπα θα εγκριθούν ως νέα μέλη του ΕΣΡ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *