Μετά τη δεοντολογία και κυβερνοσφάλεια στην ενημέρωση;

fakeΤο Εργαστήριο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης & το Εργαστήριο Πληροφόρησης και Κυβερνοασφάλειας, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειριαιώς συνδιοργανώνουν το συνέδριο με θέμα:

«Κοινωνία της Επιτήρησης: Από την Κυβερνοασφάλεια στα Fake News – Μέσα, Μηνύματα, Στρατηγικές»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στηνΑίθουσα Συνεδρίων (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η συζήτηση γύρω από τις «ψευδείς ειδήσεις» είναι μια συζήτηση για τη γνώση και την αλήθεια, για την μεροληψία και την χειραγώγηση, για την τεχνολογική εξέλιξη και την ισχύ. Επιτήρηση και παρακολούθηση στον ψηφιακό κόσμο, κυβερνοασφάλεια, fake news, μέσα, μηνύματα και στρατηγικές, φόβοι των αποκαλύψεων και προβολές ισχύος, είναι ζητήματα τα οποία θα εξεταστούν διεξοδικά .

Υπό το πρίσμα του συνεδρίου θα τεθούν σύγχρονα θέματα κυβερνοασφάλειας, απειλές και στρατηγικές που χρησιμοποιούνται από κυβερνήσεις και ιδιώτες, καθώς και ποιες είναι οι σύγχρονες στρατηγικές αντιμετώπισης:

Ποια είναι η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου για τις επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο;

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη πάνω στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας;

Ποιος ήταν ο ρόλος των ΜΜΕ στην αναπαραγωγή των ειδήσεων για τα σκάνδαλα των Wikileaks και του Snowden;

Ποια είναι η στρατηγική χρήση του όρου fake news και πως χρησιμοποιούνται στους λόγους των ηγετών και των πολιτικών για την αποδόμηση των αντιπάλων τους;

Ποια παίγνια κυριαρχίας και ποιες συμβολικές διαμάχες διεξάγονται στην Κοινωνίας της Επιτήρησης και ποιες ρητορικές στρατηγικές ακολουθούνται;

Πώς διαχειρίζονται τις κατηγορίες για χρησιμοποίηση των fake newsόσοι τις υφίστανται;

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, νέοι ερευνητές καθώς και επαγγελματίες του χώρου. Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα το βρίσκετε εδώ: https://www.des.unipi.gr/images/_Τύπου_Συνέδριο_Fake_News.pdf?fbclid=IwAR3dmf96IIqFK_5wjMokrBZz45odm-wZe5FHscakltYd4F-IlRYF9xhgH5s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *