“Καθαρό τοπίο” με απλήρωτους εργαζομένους στα νέα ΜΜΕ;

ετερΟ τίτλος που βάζει η ΕΤΕΡ στην ανακοίνωσή της (παρακάτω) είναι αποκαλυπτικός για το νέο σκηνικό που στήνεται στα media. Η κυβέρνηση περιχαρής για το κατόρθωμα της να δοθούν μετά από 29 χρόνια τηλεοπτικές άδειες, κάνει πως δεν ακούει αυτά που στην πραγματικότητα συμβαίνουν. Η μη πληρωμή μισθών, αποζημιώσεων από μετόχους που βουλιάζουν τα ΜΜΕ τους για να ανοίξουν αμέσως μετά άλλα, δεν φαίνεται να την απασχολεί. 

Καθαρό Τοπίο με απλήρωτους εργαζομένους;

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε στις 18-10-18 την αίτηση, για άδεια σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, που κατέθεσε στο ΕΣΡ η εταιρεία ALTER EGO συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Το αίτημα κατατέθηκε στο ΕΣΡ μαζί με την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με ανακούφιση ακούσαμε στις 29-10-18 τον Λ. Κρέτσο, υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνέντευξη του να λέει ότι το MEGA, είναι το τελευταίο επεισόδιο κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ και πως στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν πλέον κανόνες και επιχειρηματικά κίνητρα  που ήδη αποδίδουν.

Στις 12-11-18 εκδικάζεται στο πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της ALTER EGO – της ίδιας που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια– που ζητάει τον διορισμό διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρία «ΒΗΜΑ FM», που συμμετέχει η ALTER EGO με ποσοστό 99,75%, με μόνη υποχρέωση την πτώχευση.

Με δεδομένο ότι, η ALTER EGO διεκδικεί άδεια και διαθέτει τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια για αυτή και με εγγυητή από την πλευρά της πολιτείας  τον υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που δεν επιτρέπει άλλο επεισόδιο κακοδιαχείρισης, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ALTER EGO και το μεγαλομέτοχό της κύριο Μαρινάκη, από το να διορίσει η ίδια διοικητικό συμβούλιο, να πληρώσει τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους φόρους που οφείλει και, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, να πάρει τηλεοπτική άδεια. Τα νόμιμα να ισχύσουν και για κάθε μεγαλοεπιχειρηματία που επιχειρεί ή θέλει να επιχειρήσει στο χώρο των ΜΜΕ. Αυτό άλλωστε είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός κράτος δικαίου.

Αλλιώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η Alter Ego, όπως και κάθε αντίστοιχη εταιρεία, ενώ θα έχει στην ουσία κακοδιαχειριστεί ένα περιουσιακό της στοιχείο, θα λάβει τηλεοπτική άδεια και αυτό θα είναι “καθαρό τοπίο, με διαδικασίες και κανόνες που τηρούνται από όλους, που φέρνει σταθερότητα και στην απασχόληση “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *