Μονόδρομος για την ΕΡΤ οι κινητοποιήσεις, λέει η ΠΟΣΠΕΡΤ

ποσπερτΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΥΑ, ΣΣΕ, ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Την Παρασκευή  28/9/2018 συνεδρίασε το Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ σε πλήρη απαρτία, κατά τη διάρκεια της οποίας  ενημερώθηκε από το προεδρείο σχετικά με τις ενέργειες του για την ΚΥΑ, τη ΣΣΕ, τις προσλήψεις προσωπικού, τα οφειλομένα δεδουλευμένα της πρό  του «μαύρου» περιόδου, για τους εργαζόμενους του MEGA, τις συγχωνεύσεις  ALPHA – STAR καθώς επίσης και για την εκδίκαση της αγωγής 79.000 ευρώ της διοίκησης  του STAR εναντίον  της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΤΙΤΑ  για δήθεν «ηθική βλάβη»  την οποία  υπέστη ο σταθμός  εξαιτίας  των απεργιακών  κινητοποιήσεων τους.

Τα  παραπάνω  όπως ενημερώθηκε το Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ, ήταν και το αντικείμενο  των συναντήσεων  που είχε το προεδρείο  στις  18/9/2018 και 20/9/2018  με την υπουργό εργασίας  κ. Αχτσιόγλου, και τον  υφυπουργό ΨΗΠΤΕ  κ.Κρέτσο αντίστοιχα. Να τονισθεί εδώ ότι ο τρίτος εκ των υπουργών  που υπογράφουν την ΚΥΑ και συγκεκριμένα ο υπουργός οικονομικών, εδώ και μήνες δεν έχει δείξει διάθεση να αποδεχτεί το αίτημά μας  για συνάντηση.

Δεν μας αρκούν ούτε οι υποσχέσεις, ούτε η  αναγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων μας.

Εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις, σύμφωνα με τις  προτάσεις που διαρκώς  προβάλλει και υποβάλλει  η ΠΟΣΠΕΡΤ .

Αυτός είναι ο λόγος  που οι  δυναμικές κινητοποιήσεις  αποτελούν  για τους  εργαζόμενους μονόδρομο, αφού κάθε τόσο παρουσιάζονται διάφορα  …προσχήματα  προκειμένου να  αναβάλλεται για το …μέλλον η  επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ, αποφασίστηκε ομόφωνα (υπήρξαν δύο αποχές):

Α) Να προχωρήσουμε μαζικά σε  επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να δοθούν  οι απαιτούμενες  για τους εργαζόμενους λύσεις.

Β) Ότι γίνεται δεκτή  η πρόταση  των παρατάξεων  και των  πρωτοβάθμιων σωματείων, να πραγματοποιηθεί  κοινή γενική συνέλευση των μελών όλων των  σωματείων που είναι μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά  οι εργαζόμενοι για όλα  τα θέματα  που  αποτελούν  τα ζητούμενα  των κινητοποιήσεων οι οποίες  αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Συνάδελφοι ο αγώνας μας για την ΕΡΤ ποτέ δεν είχε τα χαρακτηριστικά  εκείνων των «αγώνων» που περιορίζονται μόνο  σε ατέρμονες συζητήσεις, προσχηματικές  «διαπραγματεύσεις» χωρίς αποτέλεσμα ή ιδιοτελείς  «συμφωνίες κυρίων».

Συνεχίζουμε  τον αγώνα μας μέχρι να καταλάβουν  όλοι οι αρμόδιοι, ότι  η δύναμη και η πραγματική περιουσία της ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν και κανείς άλλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *