Επίσημα πλέον διάσπαση στους “Ενωμένους δημοσιογράφους”

αντωνιάδου-καρούτζοςΗ δεύτερη κατά σειρά διάσπαση στη συνδικαλιστική παράταξη που ίδρυσε πριν πολλά χρόνια ο Πάνος Σόμπολος στην ΕΣΗΕΑ. Για όσους θυμούνται όταν η Μαρία Αντωνιάδου ανέλαβε τα ηνία για να ιδρύσει τότε την παράταξη “Ενωμένοι δημοσιογράφοι”, βγήκαν εκτός ο Γιώργος Κυρίτσης και ομάδα δημοσιογράφων της παλιάς παράταξης που δεν ακολούθησε τη νέα κίνηση. Τώρα ο πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος και ομάδα δημοσιογράφων και στελεχών δηλώνει αποχώρηση επίσης, καταγγέλλοντας τη Μαρία Αντωνιάδου. Στα όσα έγιναν και γίνονται αξίζει να επισημανθεί μια πλευρά που δείχνει τη βαθειά υποκριτική στάση όλων των συνδικαλιστικών που πορεύονται

με “πελάτες” ψηφοφόρους στην ΕΣΗΕΑ και τα άλλα όργανα. Χρόνια τώρα τους θυμόμαστε να φωνασκούν ενάντια στα παραταξιακά ψηφοδέλτια και να απαιτούν “ενιαίες λίστες”. Αλλά μόλις είπαν να ηγεμονεύσουν στον ΕΔΟΕΑΠ γιατί έτσι βολεύει τα σχέδια τους, επιστράτευσαν τη λογική της παραταξιακής ομάδας…

Η ανακοίνωση του Ν. Καρούτζου και άλλων για την αποχώρησή τους
“Αφήνουμε πίσω μας το «νέο ήθος» του ξεπουλήματος του κλάδου και τις Αυτοκρατορικές πρακτικές”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξεκινήσαμε ενωμένοι. Όμως στην πορεία, κάποιοι απέκτησαν νέο «ήθος»! Αυτό το μελανό «νέο ήθος» έχει ζωστεί μανδύα πορφυρό, αυτοκρατορικό, καμαρώνει και κομπάζει, πλην όμως, αναδίδει πρωτοφανή δυσωδία και οσμή σήψης!

Καθ’ όλη την διάρκεια του εκλογικού αγώνα στον ΕΔΟΕΑΠ, ιδίως τις τελευταίες ημέρες, γίναμε δέκτες καταγγελιών από δεκάδες συναδέλφους, οποίοι, κάποιοι με δάκρυα στα μάτια, μας περιέγραφαν πως δέχτηκαν απειλές από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, πως προπηλακίστηκαν κι εξυβρίστηκαν επειδή τόλμησαν να υποστηρίξουν στον ΕΔΟΕΑΠ τους Νίκο Καρούτζο και Άντζυ Σταθάτου. Αυτές οι αήθεις πρακτικές ήταν ο λόγος που πολλοί συνάδελφοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν, για να μην αναγκαστούν να πάρουν θέση και «στιγματιστούν» για τις προτιμήσεις τους.

Με αφορμή αυτές τις πρωτοφανείς και θλιβερές καταγγελίες, αλλά και τις πρακτικές Ερντογανικής Δημοκρατίας που ακολουθεί η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και προεδρεύουσα πλέον και στον ΕΔΟΕΑΠ, αποφασίσαμε με πόνο καρδιάς και μετά από πολλή σκέψη να αποχωρήσουμε από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους. Αυτό το «νέο ήθος» που υιοθέτησαν κάποιοι, απλώς δεν μας εκφράζει!

Εμείς μένουμε πιστοί στο παλιό ήθος μας, το ήθος των δημοσιογράφων του πεζοδρομίου που δεν χρειάζονται γραμματέα για να επικοινωνήσει με όλους τους συναδέλφους και είναι πάντα στις επάλξεις. Το παλιό ήθος μας είναι και θα είναι :

Κατά της διπλοθεσίας
Κατά των πισώπλατων παιχνιδιών και των «συντροφικών» μαχαιρωμάτων
Κατά του ξεπουλήματος απολυμένων συναδέλφων, απ’ όπου κι αν προέρχονται
Κατά των κρυφών deal με αφεντικά και υπουργούς ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου και με μοναδικό γνώμονα το ίδιον όφελος
Κατά των Αυτοκρατορικών πρακτικών
Κατά των καρεκλοκένταυρων κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών

Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να μαχόμαστε υπέρ των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων μας . Υποσχόμαστε να παλέψουμε για να μην διαλυθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και να μην κοπούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ, όπως έχουν ήδη συμφωνήσει ελαφρά τη καρδία οι εκπρόσωποι του «νέου ήθους».

Όλοι για έναν κι ένας για όλους, προχωρούμε μαζί , με μοναδικό όπλο την αλήθεια και το φως, ενάντια στο σκότος που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν στον κλάδο με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, κρυφές συμφωνίες και παράδοξες συμμαχίες. Σηκώνουμε το μεταξωτό γάντι που μας πέταξε η διπλή πρόεδρος… κι απαντάμε: «Θα μας βρείτε όλοι μπροστά σας, όσοι συμφωνήσατε πίσω από κλειστές υπουργικές πόρτες το ξεπούλημα του κλάδου και του ΕΔΟΕΑΠ» !

Οι δημοσιογράφοι

Νίκος Καρούτζος μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Άντζυ Σταθάτου μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Χρήστος Μαζανίτης Ταμίας ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Γιώργος Βότσκαρης μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Νίκος Συνοδινός μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Φωτεινή Γιαννούλη μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Χρήστος Αξελός αναπλ. μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Άντα Τράκου αναπλ. μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *