Υποψήφιος στον ΕΔΟΕΑΠ και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ

ΕΔ-3ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Απόφαση κόλαφος για τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο και την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. είναι η σημερινή(χθεσινή) προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει απόλυτα και πανηγυρικά την ένσταση των εργαζομένων στην ΓΓΕ και του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ κατά της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία είχαν αποκλειστεί οι συνάδελφοι από τους εκλογικούς καταλόγους του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η διαταγή του Πρωτοδικείου «υποχρεώνει προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, τον ΕΔΟΕΑΠ και την Εφορευτική Επιτροπή αυτού, να αποδέχεται την υποψηφιότητα του αιτούντος (Θεμιστοκλή Μπερεδήμα) κατά την εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15/6/2018 με πλήρη δικαιώματα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Θυμίζουμε ότι, εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών στις 13-15/6/2018 στον ΕΔΟΕΑΠ, η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού είχε αποκλείσει παράτυπα από τους εκλογικούς καταλόγους που παρέδωσε στην Εφορευτική Επιτροπή τους εργαζόμενους δημοσιογράφους – μέλη και μη μέλη της ΕΣΠΗΤ- στη ΓΓΕ. Επίσης είχε  απορρίψει παράτυπα και την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ με πρόσχημα ότι τα σχετικά έγγραφα και η σχετική αλληλογραφία της ΓΓΕ «έφθασαν» στον Οργανισμό την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες ήταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα απόπειρας υπονόμευσης από τον απερχόμενο πρόεδρο του Οργανισμού των πολύμηνων πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ όσο και των Δ.Σ. των  Ενώσεων για την ένταξη όλων των εργαζομένων στον Τύπο στον ΕΔΟΕΑΠ και την ισότιμη και ισόνομη ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και την λειτουργία του

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Κ. Μπερεδήμας                                      Θανάσης Αλατάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *