Όλο το πρόγραμμα στο Συνέδριο Athens Electronix 2018

PrintΑνακοινώθηκε το πρόγραμμα ομιλιών του κλαδικού συνεδρίου – έκθεσης Athens Electronix 2018, που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ) στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες, αλλά και πολλοί επίσημοι ομιλητές από το χώρο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης.

Η πρόσβαση στο συνέδριο είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι η καταχώρηση των στοιχείων σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Το συνέδριο – έκθεση Athens Electronix 2018 έχει σκοπό να αναδείξει σε μεγάλο βάθος και να καλύψει όσο το δυνατόν πληρέστερα τα θέματα που αφορούν τους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης. Για αυτό το λόγο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τρέξουν συνολικά 13 θεματικές ενότητες, στις οποίες θα αναπτυχθούν συνολικά 59 θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Τα συστήματα συναγερμού αλλάζουν ρόλο

Ο χώρος των συστημάτων συναγερμού έχει αλλάξει ριζικά και στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Καταρχήν γίνεται ”έξυπνος” και συμμετέχει στις διαδικασίες αυτοματισμού μιας οικίας, ενώ πλέον παρέχει καιδυνατότητα εικόνας. Μπορεί να είναι ασύρματος, ενσύρματος ή IP ή ακόμη και όλα μαζί, ενώ και τα περιφερειακά του αρχίζουν και αναλαμβάνουν ρόλους, προσφέροντας έξτρα υπηρεσίες και δυνατότητες. Διαθέτουν πλέον δυνατότητα παρακολούθησης και με εικόνα, συνδέονται με τους οικιακούς αυτοματισμούς της οικίας και υποστηρίζονται από πανίσχυρα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού!

Νέες τάσεις και τεχνολογίες στο CCTV

Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας είναι ο χώρος του CCTV, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τον στενό κύκλο της απλής επιτήρησης παρέχοντας εικόνα υψηλής ποιότητας και λειτουργίες από άλλους χώρους. Στις σχετικές με το CCTV ημερίδες θα γίνει αναφορά στα νέα 5-υβριδικά καταγραφικά, που έρχονται πλέον στα 8MP και υποστηρίζουν HEVC και 4Κ, αλλά και στις τεχνολογίες που έρχονται από άλλους κλάδους, όπως η τεχνολογία μετάδοσης DTV που έρχεται από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης, οι δυνατότητες Video Analytics από το χώρο της πληροφορικής, αλλά και λειτουργίες αυτοματισμού που έρχονται από τον ηλεκτρολογικό χώρο.

Προστασία Εθνικών Ζωτικών Υποδομών- Ηλεκτρονική Αυτοάμυνα

Η προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας είναι ένα θέμα που μπορεί να ξεφεύγει από το χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζει η κλαδική αγορά, αλλά από την άλλη αποτελεί ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του χώρου ασφάλειας. Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας είναι μια πολύ σοβαρή υποδομή που διαθέτει η χώρα μας για τέτοια ζητήματα. Ο κος Γιώργος Ευτυχίδης, Υπέυθυνος Ε&Τ Έργων Ασφαλείας ΚΕ.ΜΕ.Α., ο Δρ Γιώργος Ρουσόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο κος Κωνσταντίνος Τζίκας, Δικηγόρος και Πιστοποιημένος Μεσολαβητής, θα μας αναπτύξουν όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των εθνικών υποδομών της χώρας μας, αλλά και για το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ηλεκτρονική αυτοάμυνα.

Συστήματα Θυροτηλεόρασης: Δύο καλώδια ή IP?

Οι θυροτηλεοράσεις άλλαξαν ριζικά. Από την επαφή με τον χρήστη μέχρι και τον τρόπο διανομής του σήματός τους. Πλέον, αντί για 4 καλώδια, χρησιμοποιούν 2 ή ακόμη πιο απλά ένα καλώδιο Ethernet. Άλλες είναι και Wi-Fi και δεν θέλουν καν καλώδιο. Ταυτόχρονα κάμερες και οθόνες άλλαξαν επίσης. Έγιναν HD, touch screen με ευκολίες και φωνητικές οδηγίες.

Η Πυρασφάλεια γίνεται ένα με τα συστήματα ασφαλείας

Τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά όρια του παρελθόντος. Πλέον, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος ασφαλείαςσυνεργάζονται με τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και φέρουν IP τεχνολογία (διευθυνσιοδοτούμενα).

Πώς πρέπει να είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού

Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού είναι το πιο δραστικό κομμάτι ενός συστήματος συναγερμού, αφού είναι αυτά που λαμβάνουν την ειδοποίηση παραβίασης και την διαχειρίζονται κατάλληλα. Σε ένα περιβάλλον όπου τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας συνεχώς εξελίσσονται, είναι επακόλουθο να υπάρχει αυτή η ανάγκη και για τα Κέντρα Λήψης Σημάτων. Στο συνέδριο θα ακούσουμε πώς πρέπει να είναι σήμερα ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων, αλλά και για την Αστική Ευθύνη που υπάρχει στο κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, ενώ δεν θα λείψουν και τα συστήματα διαχείρισης προσωπικού, που τόσο ανάγκη έχουν οι εταιρίες Security.

Τεχνο-εμπορικά και κλαδικά θέματα των Συστημάτων Ασφαλείας

Σε ένα επιμορφωτικό επαγγελματικό συνέδριο, όπως το Athens Electronix 2018, δεν θα ήταν δυνατόν να λείψουν ομιλίες που θα σχετίζονται με την εμπορική πολιτική των συστημάτων ασφαλείας, καθώς και εκπαιδευτικές ομιλίες που σχετίζονται με τον τρόπο εγκατάστασης. Μπορεί οι τεχνολογίες των συστημάτων ασφαλείας να είναι υψηλές, αλλά χρειάζεται και ο κατάλληλος τρόπος για την προώθησή τους. Ταυτόχρονα, ο χώρος της ασφάλειας αντιμετωπίζει και άλλα εσωτερικά κλαδικά προβλήματα, τα οποία θα αναπτυχθούν μαζί με τις προτεινόμενες λύσεις τους.

Νέες υπηρεσίες τηλεόρασης, καινούρια μέσα μετάδοσης, καινοτόμες θεσμικές παρεμβάσεις

Αποτελεί το ένα από τα δύο επίσημα πάνελ του χώρου των συστημάτων τηλεόρασης, αφού θα συμμετάσχουν οι κύριοι Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ροδόλφος Μορώνης, Αντιπρόεδρος ΕΣΡ, εκπρόσωπος της ΕΕΤΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, Γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ, Σπύρος Κουτσούκης, Broadcasting Operations Senior Manager COSMOTE TV, Χάρης Αντωνόπουλος. Product Marketing Senior Manager Nova, Inaki Alberdi, Fagor και η κυρία Ματίνα Παπαχριστούδη, Δημοσιογράφος, Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στη δεύτερη επίσημη ενότητα θα συμμετάσχουν οι κύριοι Γιώργος Πλειός, Μέλος ΕΣΡ & Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Τμήμα ΜΜΕ, Γιάννης Βουγιουκλάκης, Γενικός Διευθυντής ERT New Media, Grzegorz Łuczak, Master of Computer Science, Export Sales Director TECHNISAT, Mikolaj Salanski, Area sales manager Wisi, και η κυρία Άγγελα Νταρζάνου, Δημοσιογράφος Media, Εφημερίδα Αυγή.

Στις δύο ενότητες θα αναπτυχθούν θέματα όπως το HbbTV και η υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, η μετάδοση DAB+, η μετάδοση περιεχομένου μέσω οπτικής ίνας, το νέο πακέτο COSMOTE TV GO, οι νέες On Demand υπηρεσίες της Nova, καθώς και οι απαραίτητες θεσμικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, για να υποστηριχθούν οι νέες τηλεοπτικές υπηρεσίες και τα νέα μέσα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος

H τηλεόραση στα ξενοδοχεία

Ένα από τα πλέον καυτά ζητήματα του κλάδου των τηλεοπτικών συστημάτων είναι οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου θα παρουσιάσουν τις λύσεις hardware που έχουν και επιτρέπουν την επεξεργασία και διανομή τηλεοπτικών σημάτων σε καλωδιακά δίκτυα τηλεόρασης, είτε αυτά στηρίζονται σε ομοαξονικό καλώδιο είτε σε καλώδιο UTPΤι ζητάει, όμως, η ξενοδοχειακή αγοράΑρκεί μόνο το hardware ή μήπως χρειάζονται και άλλες υπηρεσίες, όπως IPTV, PayTV, Wi-Fi κ.τ.λ?

Ζωντανή μετάδοση Live Streaming

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming από τις ιστοσελίδες www.digitaltvinfo.grwww.securityreport.gr και www.satleo.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *