Μπήκαν και οι εργοδότες στη διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ…

εδοεαπΝεοΔΣ

Σαν έτοιμα από καιρό συνεχίζουν να υλοποιούνται τα σχέδια μιας κάστας συνδικαλιστών και εργοδοτών για τον ΕΔΟΕΑΠ που θέλουν. Αφού εκβίασαν με ποταπούς τρόπους την ψήφο των απελπισμένων ασφαλισμένων του Οργανισμού των δημοσιογράφων-υπαλλήλων στα ΜΜΕ, ολοκληρώνουν το σχέδιο: την είσοδο τους(εργοδότες και συνδικαλιστές) στη διοίκηση του ταμείου πλέον. Την αναδιάταξη του διοικητικού προσωπικού με απολύσεις και μετακινήσεις αρεστών και μη. Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος υπέγραψε την απόφαση διορισμού των δυο νέων μελών στο ΔΣ. Του εκπροσώπου των εργοδοτών Μανόλη Δραϊνάκη, προερχόμενο από το TV Μακεδονία, με προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, νυν στέλεχος της ΕΙΤΗΣΕΕ και στενό συνεργάτη του Πάνου Κυριακόπουλου. Του διευθύνοντος συμβούλου Star και προέδρου της ένωσης καναλαρχών που συμμετείχε στις επί 1,5 χρόνο διαπραγματεύσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου και συνεργαζόταν άψογα με τη συνδικαλιστική κάστα που λέμε. Και του εκπροσώπου των συνδικαλιστικών ενώσεων Μάρκο Γκανά, νυν προέδρου της ΕΠΗΕΑ, συμβούλου στο ΔΣ του ΕΦΚΑ από την πλευρά των συνδικαλιστών και πρωτεργάτη του σχεδίου για τη μεατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε αυτό που θα γίνει.

 

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει δημόσια κανένα απολύτως νέο για την είσοδο των νέων μελών για αφάλιση υγεία στον ΕΔΟΕΑΠ από τα άλλα ΜΜΕ. Καμία διαδικασία δεν έχει ανακοινωθεί. Ούτε και υπάρχει κάποιο ανακοινώσιμο νέο για την εισρροή εσόδων που σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις θα έμπαιναν στο ταμείο αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου. Κι ούτε έχει φτιαχτεί κάποιος μηχανισμός, όπως προβλέπεται για την είσοδο αυτών των εσόδων. Η διοίκηση απλά προωθεί τις απολύσεις όσων δεν γουστάρει, λέγοντας μάλιστα ανεπίτρεπτα ψεύδη. Όπως π.χ για το μισθό των υπαλλήλων της. Τους οποίους αφού χρησιμοποίησε ως μηχανισμό εκφοβισμού των ασφαλισμένων, τώρα τους …αναδοργανώνει.

Αλλά οι ασφαλισμένοι έχασαν πια, στο όνομα μην χαθεί ο ΕΔΟΕΑΠ η πλειοψηφία τους εκχώρησε όλα τα δικαιώματα και κεκτημένα τους. Δεν έχουν να κάνουν ως “μέτοχοι” με έναν Οργανισμό υγείας αλλά είναι απλά ασφαλισμένοι σε ένα Ταμείο υγείας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *