Για να λειτουργήσει το Mega απαιτείται 75% κούρεμα οφειλών σε δημιουργούς!

megaAplirotoi2017

Πέρα από τη “χαρά”, την “προσμονή” ή απλώς την αναμονή για το αν τελικά η προφορική συμφωνία τραπεζών με μετόχους της Τηλέτυπος, δηλαδή τους Γιάννη Βαρδινογιάννη-Βαγγέλη Μαρινάκη γίνει και γραπτή, υπάρχει μια ακόμη πλευρά που αφήνεται εκτός παράθεσης και ενασχόλησης. Έχει να κάνει με τη συμφωνία των μετόχων με τις τράπεζες για 75% κούρεμα των οφειλών σε “προμηθευτές”. Κι όταν λέμε προμηθευτές εννοούμε τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς. Σε δεύτερο πλάνο και τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν είτε σε “κούρεμα” των οφειλομένων μισθών είτε να μπουν στην …ουρά των τραπεζών όπως οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ για κάποια δεδουλευμένα τους.

Η συμφωνία που δημοσιοποιήθηκε προβλέπει την αποδοχή σε «πανωτόκι» 11% που επεβλήθη

μετά την καταγγελία των δανείων την άνοιξη του 2016, αύξηση μετοχικού κεφλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ και επιπλέον κούρεμα των οφειλών σε προμηθευτές.

Όπως δε έγραψε το aixmi.gr η πλήρης επαναλειτουργία του Mega υπολογίζεται την Άνοιξη του 2018 με δελτίο ειδήσεων και τον Σεπτέμβριο του ’18 με ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Όλα γίνονται για να προλάβει το Mega να καταθέσει αίτηση για τηλεοπτική άδεια μέχρι τον Γενάρη του 2018. Την αίτηση βέβαια δεν θα την καταθέσει η Τηλέτυπος αλλά μια νέα εταιρεία-πιθανώς του Βαρδινογιάννη. Και σε αυτή την εταιρεία θα “απορροφηθεί” η εξυγιασμένη(!) Τηλέτυπος με τις ευλογίες των τραπεζών.

Σε αυτό το καινούργιο Mega των Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη άγνωστος, προς το παρόν, παραμένει ο ρόλος του Ιβάν Σαββίδη. Κατά εκτιμήσεις οι δυο μεγαλομέτοχοι δεν τον θέλουν στην νέα τηλεοπτική εταιρεία για αυτό και συνεχώς δηλώνουν μέσω φιλικών δημοσιευμάτων πως κατέχει ήδη το E TV. Βέβαια και ο Γ. Βαρδινογιάννης κατέχει το Star…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *