“Πραξικόπημα” Αντωνιάδου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ!

εσηεα-9Η κ. Μαρία Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ αρνείται να συγκαλέσει ΔΣ με μοναδικό θέμα” την απόφαση του για το ποια πρόταση θα καταθέσει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων στην τελική συβνεδρίαση της 3μερούς στο υπουργείο Εργασίας. Αρχικά φαινόταν σαν κακοστημένη φάρσα. Η εμφάνιση της προσωπικής πρότασης Καπάκου για τον ΕΔΟΕΑΠ ως “πρόταση δημοσιογράφων” από τους Μ.Αντωνιάδου και λοιπούς “συνεργάτες”-συνομιλητές των εργοδοτών στην προηγούμενη 3μερη συνάντηση. Όταν εμφανίστηκε και η πρόταση των καναλαρχών μέσω του Κ. Κυριακόπουλου και η σύμφωνη γνώμη του Ν. Παππά στη Βουλή όπου εμφάνισε τους καναλάρχες ως “εκπροσώπους των εργοδοτών”, αποδείχθηκε πως υπάρχει προσυννενοημένη συμπαιγνία. Η πρόταση του Σταύρου Καπάκου δεν κατατέθηκε ποτέ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Δεν συζητήθηκε, δεν ψηφίστηκε. Η δήλωση (ανεπίσημη) της Μ. Αντωνιάδου πως “συμφωνούν οι 6”, δηλαδή οι δικοί της 5 και ο εκπρόσωπος της “Συσπείρωσης”, όχι μόνο δεν δίνει απάντηση αλλά αποδεικνύει ένα ακόμη πραξικόπημα στον κλάδο των δημοσιογράφων.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ παραβιάζοντας εμφανώς το Καταστατικό, λειτουργεί σχεδόν ως “δικτάτορας”, καταπατώντας βασικές αρχές. Όπως το δικαίωμα της μειοψηφίας να ψηφίσει και την υποχρέωση της πλειοψηφίας να ψηφίσει επίσης.

Η πρόταση ΕΣΗΕΑ προς τον Κ. Κυριακόπουλο και λοιπούς ιδιοκτήτες, εκδότες και προς το υπουργείο Εργασίας και υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής απλώς δεν υπάρχει! Παρ΄όλα αυτά όλες οι ενώσεις ιδιοκτητών τοποθετούνται επί αυτής της πρότασης και της πρότασης Κυριακόπουλου, με τους “πραξικοπηματίες” συνδικαλιστές του κλάδου να έχουν ενοποιήσει τις δυο προτάσεις σε μία!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα μπορεί ξαφνικά να υπογραφεί μια συμφωνία για τον ΕΔΟΕΑΠ. Συμφωνία που δεν θα έχει συζητηθεί σε κανένα απολύτως εκλεγμένο όργανο του κλάδου. Αν αυτο δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι;

 

 

1 comment for ““Πραξικόπημα” Αντωνιάδου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *