Νέο Προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, απόφαση για κινητοποιήσεις για τον πόρο ΕΔΟΕΑΠ

εδοεα-1Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η συμπλήρωση των θέσεων στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, μετά την εκλογή κατά πλειοψηφία της Μαρίας Αντωνιάδου στη θέση της προέδρου και του Σταύρου Καπάκου στη θέση του γενικού γραμματέα. Επειδή το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συμπολίτευση και αντιπολίτευση θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από τις δηλώσεις και τις πιθανές συμμαχίες του, ο κλάδος αναμένει με ενδιαφέρον την υλοποίηση των αποφάσεων για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η βούληση του είναι εκφρασμένη μέσα από την απόφαση της γ.σ του ΕΔΟΕΑΠ. Απεργιακές κινητοποιήσεις. Όχι για το δάνειο που τελικά δόθηκε αλλά για τη θεσμοθέτηση τοθυ αναγκαίου πόρου και τις εργοδοτικές εισφορές για το ταμείο των ΜΜΕ. Αυτή την απόφαση την έχει συζητήσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πριν στηθεί η κάλπη για το προεδρείο. Και η απόφαση είναι να δοθεί 15νθήμερη περίοδος στην κυβέρνηση για να

προχωρήσει η συμφωνία με τους εργοδότες και να θεσμοθετηθεί ο πόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που το 15νθήμερο παρέλθει χωρίς καμία ενέργεια η απόφαση είναι προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ.

Αυτή την απόφαση ψήφισαν όλα τα παρόντα σε εκείνη τη συνεδρίαση μέλη του ΔΣ. Η εκλογή του Προεδρείου αναμένουμε πως θα διευκολύνει τις αποφάσεις σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Και όχι όπως περιέργως ακούγεται πως δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε το πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ και φθάνουν οι εργοδοτικές εισφορές…Και επιτέλους ας διεκδικήσει η ΕΣΗΕΑ τα οφειλόμενα από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. 70 εκατ. ευρώ ήταν τα χρωστούμενα και ο Α. Πετρόπουλος έδωσε μόλις 7 εκατ.!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *