Στον 9,84 στέλνουν στο πειθαρχικό τη συνδικαλιστική εκπρόσωπο!

ć̏ԉʏӠсĉϖٍɊϓ ӔH̏Ӡ 984 (בǓԏӠ̐ύǓ/EUROKINISSI)

Τη δόξα των ιδιωτικών Μέσων ζήλεψε όπως όλα δείχνουν ο δημοτικός σταθμός Αθήνα 9,84 του οποίου η διοίκηση με τη “φιλική” βοήθεια (έτσι γίνονται αυτά εξάλλου) στελεχών δημοσιογράφων, παραπέμπει τη συνδικαλιστική εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο σκαμνί του πειθαρχικού της εταιρείας. Η “κατηγορία” είναι απόλυτα κοινή και συνηθισμένη. Με τα δικά τους λόγια “αναστάτωσε το σταθμό και την ηρεμία του”. Με κανονικά λόγια, έκανε τη δουλειά για την οποία εκλέχθηκε από τους συναδέλφους της…

Η υπόθεση βρίσκεται στην ΕΣΗΕΑ από όπου δηλώνουν έκπληκτοι με την όλη μεθόδευση που έχει μέχρι σήμερα ακολουθηθεί. Έκπληκτοι και προβληματισμένοι ταυτόχρονα αφού στην ουσία πρόκειται για μια απόπειρα “δίωξης” από δημοσιογράφους σε δημοσιογράφο. Σε αναμονή της εξέτασης της υπόθεσης από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν τελικά η διοίκηση της ΔΕΡΑ θα περιμένει τη συνάντηση στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ή θα προχωρήσει και θα “δικάσει” την

Δέσποινα Μπαρδάκου. Η συνδικαλιστική εκπρόσωπος, σύμφωνα με όσα έχουν φθάσει στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε σύσκεψη των εργαζομένων του ελεύθερου ρεπορτάζ αντέδρασε σε προειδοποιήσεις- “απειλές” της γενικής διεύθυνσης και των προϊσταμένων προς τους δημοσιογράφους τους οποίους πληροφόρησαν πως αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, “υπάρχουν δεκάδες βιογραφικά ανέργων” που θα δεχθούν να δουλέψουν με 400 ευρώ!

Και επειδή η εκπρόσωπος, ως όφειλε από τη θέση της, αντέδρασε, συγκλήθηκε το ΔΣ της δημοτικής εταιρείας της ΔΕΡΑ. Και μετά η δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των εργαζομένων σε αυτό, Ε. Χατζηιωάννου συγκάλεσε ξανά γενική συνέλευση εργαζομένων για να μεταφέρει πως η εκπρόσωπος τους στην ΕΣΗΕΑ “δημιούργησε πρόβλημα” στη διοίκηση.

Η ΕΣΗΕΑ που είχε παρουσία στη γενική συνέλευση, έμαθε πως το ΔΣ της ΔΕΡΑ αποφάσισε τελικά την παραπομπή της συνδικαλιστικής του εκπροσώπου Δ. Μπαρδάκου στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει ή την απόλυση της ή την τιμωρία της, όπως πρότεινε έτερος δημοσιογράφος.

Με αυτές τις επιλογές η διοίκηση της ΔΕΡΑ βρίσκεται αίφνης ως μείζον συνδικαλιστικό θέμα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που καλείται να πάρει θέση και να υποστηρίξει τη συνδικαλιστική εκπρόσωπο την οποία έχουν ψηφίσει οι εργαζόμενοι και η οποία ουσιαστικά διώκεται γιατί σε κάποιον δεν άρεσαν τα λόγια της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *