Τελευταία πράξη Κατρούγκαλου, πρόδωσε τους “φίλους” του συνδικαλιστές -δημοσιογράφους!

%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%b5%ce%b1%cf%80-4Τους το κράταγε ο Κατρούγκαλος των δημοσιογράφων. Αφού επί μήνες ολόκληρους φλόμωσε υποσχέσεις τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ ότι δήθεν θα σώσει τον ΕΔΟΕΑΠ, ότι δήθεν πρέπει να καταληχθεί συμφωνία με εργοδότες και εργαζομενους, ότι δήθεν θα κάνει τα πάντα να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο του, αρνήθηκε να υπογράψει απόφαση για την αποδέσμευση μέρους των αποθεματικών για την επιβίωση του ταμείου υγείας και επικούρησης των δημοσιογράφων και διοικητικών!

Και ήταν αυτοί οι συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ και Σία που επέμεναν σε όλους τους τόνους τους προηγούμενους μήνες να χαμηλώσουμε τόνους, να συνεργαστούμε με το υπουργείο, να έχουμε προτάσεις στην περίφημη 3μερή του υπουργείου Εργασίας.

Ήταν ο ίδιος ο υπουργός που παρά την κυνική δήλωση του μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, ξαναβγήκε δημόσια την ημέρα την γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για να ξαναδηλώσει πως θα σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ. Και μια εβδομάδα αργότερα αρνήθηκε να υπογράψει για τη …βραχυπρόθεσμη σωτηρία του ταμείου.

Ο Γ. Κατρούγκαλος για τους ασφαλισμένους στα ΜΜΕ θα μείνει ως ο μεγαλύτερος ψεύτης, αλλά αυτός τη δουλειά του έκανε. Οι συνδικαλιστές που μετέφεραν τη γραμμή του και έβαλαν τα στήθη τους μπροστά στον κλάδο για να μην διεκδικήσει με κινητοποιήσεις το οτιδήποτε, πως τολμάνε σήμερα να μιλάνε για “προδοσία” Κατρούγκαλου δημόσια;

Ο ΕΔΟΕΑΠ αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, βασικά κατεβάζει ρολά στο τέλος του μήνα, μιας και αποθεματικά είναι ελάχιστα και τα ταμειακά ανύπαρκτα. Μέχρι τελευταία στιγμή ΣΥΡ-ιζαίοι συνδικαλιστές αλλά κι άλλων παρατάξεων ήλπιζαν και επιθυμούσαν την μεταφορά μέρους των αποθεματικών από τα “κλεμμένα” του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ. Από το αρχικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ, είχαν πέσει με παρακλήσεις γονατιστοί για μεταφορά για 60-70 εκατ. ευρώ. Ούτε κι αυτό τους το έκανε ο Κατρούγκαλος.

Έφυγε από το υπουργείο, με την επιβράβευση Τσίπρα για άλλο υπουργείο, αφήνοντας τους φίλους του συνδικαλιστές να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Περιμένοντας τις κρίσιμες αποφάσεις από ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και άλλες ενώσεις, αποδείχθηκε πως όσο σωπαίνεις και υπακούς σε υπουργούς τόσο αυτοί σε έχουν δεδομένο και σε πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα στο τέλος.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επί μήνες διαπραγματεύονταν και στο τέλος χάνουν τα πάντα, γιατί ποτέ δεν αγωνίστηκαν. Όχι για το επάγγελμα τους και τη δημοσιογραφία, ούτε καν για τα ταμεία τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *