Υπέρ δανειστών τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με αιφνιδιαστική τροπολογία Κατρούγκαλου

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ-ΕΣΗΕΑτροπολογιαΕταπ31-8-16Με νέο up date

Ούτε καν τη λογιστική ανεξαρτησία δεν άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Αφού το έχωσε μαζί με όλα τα άλλα ταμεία στον ενιαίο ΕΦKA, αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος “αποκοίμησε” με διάφορες υποσχέσεις τις συνδικαλιστικές ενώσεις για οφίτσια και θέσεις, σήμερα το βράδυ με αιφνιδιαστική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας, καταργεί την αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντός του ΕΦΚΑ.(Παρακάτω αναρτούμε σε φωτο και τα δύο συγκεκριμένα άρθρα) Πρακτικά δημεύει τα αποθεματικά του ταμείου που φθάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Και ας απαντήσουν κάποιοι τι ακριβώς εννοεί ο Τάσος Πετρόπουλος όταν λέει πως “το ταμείο δεν έχει διαθέσιμα” (από πρακτικά της Βουλής)

Το καλύτερο ή χειρότερο επιχείρημα που ακούστηκε από δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση είναι πως έγινε για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα με τα επιδόματα των ανέργων. Χαζό επιχείρημα όταν στην τροπολογία γράφει ξεκάθαρα πως καταργείται ολόκληρος το τομέας ασφάλισης, δηλαδή τέλος οι ξεχωριστές διευθύνσεις περιοδικού Τύπου, εφημεριδοπωλών, δημοσιογράφων, ιδιοκτητών, προσωπικού, κ.λ.π. Και για να μην μας παραμυθιάζουν προσθέτουμε επιπλέον πως η τροπολογία έχει δύρο άρθρα, ένα για τον κλάδο ανεργίας και ένα δεύτερο για την κύρια ασφάλιση. Το διπλό αυτό δεν εξήγησε ο Τ. Πετρόπουλος και το επισημαίνει και η Έκθεση του Λογιστηρίου του κράτους.

etap-1 etap-3Τα έσοδα του και από το αγγελιόσημο όσο κρατήσει αλλά και τα αποθεματικά περνάνε στον μεγάλο κουβά του ΕΦΚΑ και θα τα διαχειρίζονται κεντρικά. Στο μεταξύ η συνάντηση της 3μερους στο υπουργείο Εργασίας μετακινήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα εξαιτίας της απουσίας του Πάνου Κυριακόπουλου ο οποίος βρισκόταν ως εκπρόσωπος του Βαρδινογιάννη στην τηλεοπτική δημοπρασία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος κατά την εισήγηση της τροπολογίας ανέφερε: “για την λογιστική ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ: “Μιλάμε για τη ρύθμιση της λογιστικής διαχείρισης των παροχών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και επειδή τα πράγματα πρέπει πιο γρήγορα να τα αντιμετωπίσουμε από τον Ιανουάριο του 2017 που κανονικά θα λύνονταν με τις ενιαίες διατάξεις του ΕΦΚΑ, δυστυχώς εκεί υπάρχουν διαχειριστικά προβλήματα ταμειακά και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα, χωρίς να παρανομούν οι υπάλληλοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να μπορούν να δώσουν παροχές σε έναν κλάδο ο οποίος δεν έχει καθόλου διαθέσιμα για να καταβάλει τα ποσά αυτά”.

Το τι ακριβώς εννοεί θα μας το εξηγήσουν προφανώς οι συνδικαλιστές…

Εδώ η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη   9685943

1 comment for “Υπέρ δανειστών τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με αιφνιδιαστική τροπολογία Κατρούγκαλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *