Το νέο «χάδι» της πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ στους διευθυντές και η παραίτηση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου!
Πηγή: asyntaxtostypos
Τα κατά… συρροή πειθαρχικά παραπτώματα του διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» Μιχάλη Αλεξανδρίδη εξέτασε σήμερα στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Μετά τις αλλεπάλληλες καταδίκες του δημοσιογράφου από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου τέθηκε από μέλη της παράταξης του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων θέμα οριστικής του διαγραφής αλλά μετά από ισοψηφία (4-4) δεν ελήφθη τελικά απόφαση. Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Αλεξανδρίδης μετά τις εκδικητικές απολύσεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της εφημερίδας «Μακεδονία» όσων δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις καταδικάστηκε πέντε φορές (!) από το πειθαρχικό συμβούλιο
τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα από ισάριθμες καταγγελίες μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ που προσέφυγαν στα δικαστήρια να ακυρώσουν τις απολύσεις τους αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι στα δικαστήρια με τον πρώην διευθυντή τους ο οποίος έσπευσε με την ιδιότητα του μάρτυρα να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της εργοδοσίας. Οι επαναλαμβανόμενες καταδίκες του έδιναν τη δυνατότητα στο δ.σ. να τον διαγράψει οριστικά ενεργοποιώντας τη σχετική διάταξη του καταστατικού. Ο ίδιος επιμένει ότι οι καταθέσεις του στα δικαστήρια εναντίον των πρώην συναδέλφων του δε συνιστούν αντισυναδελφική συμπεριφορά (!) και ισχυρίζεται ότι το μοναδικό του κίνητρο είναι να σωθεί η εφημερίδα. Τα μέλη της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου τελικά ψήφισαν κατά της οριστικής διαγραφής του Μιχάλη Αλεξανδρίδη ενώ κάτι ανάλογο έπραξαν πριν λίγες ημέρες και στην περίπτωση ενός άλλου διευθυντή, του Τραϊανού Χατζηδημητρίου, απόφαση η οποία προκάλεσε και την παραίτηση των μελών του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο!
Μάλιστα τα μέλη του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου Ντίνος Καραμητρούσης, Γιώργος Χάτσιος και Παναγιώτης Χαραλαμπίδης σε επιστολή τους προς το δ.σ αναφέρουν ότι «το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο σεβόμενο την ισχύ και λειτουργία της ίδιας της Ενωσης και του θεσμικού ρόλου της διοίκησής της, έλαβε μια απόφαση με βάση το καταστατικό με την οποία διέγραφε τον δημοσιογράφο Τραϊανό Χατζηδημητρίου και παρέπεμπε την απόφαση αυτή στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, προς επικύρωση, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την σημασία που έχει αυτό σε σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Και ενώ η αρχική απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν στην κατεύθυνση σεβασμού της απόφασης του ΔΠΣ, η συνέχεια, μετά και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια του διαγραφέντος συναδέλφου, πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση διαμετρικά αντίθετη. Για την συγκεκριμένη τακτική το ΔΠΣ εκτιμά, πως ο ρόλος και η δικαιοδοσία του καθίστανται τυπικά και άνευ σημασίας και ως εκ τούτου καταθέτει την ομαδική του παραίτηση για την συνέχεια της προσδιορισμένης θητείας του».