Η κατρακύλα του ΔΟΛ δεν έχει όρια…

dol__article__articleΤην ώρα που περιμένεις πως και πως να ακουστούν τα ονόματα της “διαπλοκής” κατά την κυβέρνηση στη Βουλή, διαβάζεις την καταγγελία της Εργασιακής Επιτροπής στο ΔΟΛ και κατανοείς. Στο συγκρότημα του Σταύρου Ψυχάρη που λαβωμένος επιχειρεί να παραμείνει στο παιχνίδι της διαλοκής, δίνουν χείρα βοηθείας έως και συνδικαλιστικά στελέχη! Με ποιό τρόπο; Επικυρώνοντας τις αναθέσεις προσωπικού σε εξωτερικές εταιρείες που ανήκουν σε στελέχη του ΔΟΛ! Απολύονται λοιπόν οι εργαζόμενοι και τη θέση τους παίρνουν χαμλοαμειβόμενοι, χωρίς σύμβαση, απασχολήσιμοι εξωτερικής εταιρείας. Κι αυτό το επιβραβεύουν συνδικαλιστές; Έτσι καταγγέλει η Εργασιακή Επιτροπή…

Η σιωπή των “αμνών” από τον άθλιο εργοδοτικό συνδικαλισμό- Νέες απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Η διοίκηση του ΔΟΛ – όπως είχε ήδη προαναγγελθεί – προχώρησε σε νέες απολύσεις διοικητικού προσωπικού (μελών της ΕΠΗΕΑ) και συγκεκριμένα από τον εμπορικό τομέα του Ομίλου. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι την ίδια χρονική στιγμή που με συνοπτικές διαδικασίες απολύονται οι εργαζόμενοι, αντικαθίστανται από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των εταιρειών ACTION PLAN και ACTION LINE που συμμετέχει η εμπορική διευθύντρια του Ομίλου Δ. Βουδούρη.

Η αθλιότητα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο απόγειο της : Ούτε μία ανακοίνωση καταγγελίας από τον άλαλο όπως πάντα εκπρόσωπο των εργαζομένων δεν εκδόθηκε.

Αντίθετα, γνωστό μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ ξεναγούσε και κατατόπιζε τους νεοαφιχθέντες της “δουλεμπορικής” εταιρείας …

Η εργασιακή επιτροπή καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι πέραν της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 και το γεγονός ότι στους ελάχιστους εργαζόμενους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου (28 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου), τους περιέκοψαν ασφαλιστικά ημερομίσθια στην εκκαθάριση μηνός Φεβρουαρίου 2016 για μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2016 που δεν έχει καταβληθεί από την εργοδοσία.

Οι βεβαιώσεις αποδοχών για τη φορολογική χρήση 2015 δεν έχουν ακόμη δοθεί στους εργαζόμενους παρά τις οχλήσεις.

Πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται εάν συμπεριληφθούν στις συνολικές ετήσιες καταβολές αποδοχών 2015 και αποδοχές των εργαζομένων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015 που πραγματικά δεν έχουν καταβληθεί.

Συνάδελφοι /σες,

Όσο σκύβουμε μοιρολατρικά το κεφάλι, θα μας τσαλαπατάνε τα αφεντικά και οι επιστάτες τους … Η ελπίδα είναι στους συλλογικούς μας αγώνες.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *