ΠΟΕΣΥ και Ενώσεις μεταθέτουν στο κάποτε τις απεργιακές κινητοποιήσεις

πρωτοβουλία-2Του Γιάννη Γκίρμπα, μέλους ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης απεργιών στα ΜΜΕ   ή αλλιώς: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»

Αν ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ συγγραφέας του αριστουργηματικού έργου “Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο” κατάφερνε να βρεθεί με κάποιο μεταφυσικό τρόπο ως παρατηρητής στην κοινή συνεδρίαση-συνάντηση (4/3/2016) των μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και προέδρων άλλων Ενώσεων του Τύπου, είναι σίγουρο ότι το συμπέρασμα που θα έβγαζε θα είχε τον ίδιο τίτλο: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο”!

Ο αναμενόμενος –εκ των προέδρων των Ενώσεων- προσδιορισμός της ημερομηνίας έναρξης των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του κλάδου για το ασφαλιστικό που αποφάσισε πρόσφατα ομοφώνως το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, μετατέθηκε για το τέλος αυτής ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ή… προκειμένου, μεταξύ άλλων λόγων, κάποια συνδικαλιστικά κλιμάκια των Ενώσεων να «ολοκληρώσουν τον κύκλο των ενημερωτικών εξορμήσεων στα «μαγαζιά» του Τύπου και των ΜΜΕ.

Άλλες λεπτομέρειες, δεν υπάρχουν. Στο μεταξύ οι πληροφορίες πυκνώνουν για την έλευση του «ασφαλιστικού οδοστρωτήρα» το αμέσως προσεχές διάστημα, ίσως και με τη μορφή του «κατεπείγοντος». Έως τότε, έχουμε τουλάχιστον τον απαραίτητο χρόνο να παρακολουθήσουμε την κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Ρεμάρκ από τον Lewis Milestone στη μεγάλη οθόνη που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας το έτος 1930! Το ότι η ταινία είναι «παλιά», δεν πρέπει να μας τρομάζει. Τι είναι το 1930 μπροστά στην αιωνιότητα;! Η αίσθηση του χρόνου άλλωστε είναι μια πολύ υποκειμενική υπόθεση…

 

Αναμένοντας τα «νεότερα»

 

Γιάννης Γκίρμπας, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *