Τέλος η αγωνιστική περίοδος στην ΕΡΤ , τώρα κρατική TV

prvinh enimerosiup date

Όπως ήταν αναμενόμενο. Χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις. Η ΕΡΤ αποκαθιστά την έννομο τάξη αφαιρώντας από τους παρουσιαστές της ertopen επί μαχητικού αγώνα ενάντια στο λουκέτο, την επαφή με το τηλεοπτικό κοινό. Αρχικά είχαν κοπεί οι “ενοχλητικές” εκπομπές που ξεπήδησαν μέσα από τον αγώνα στην ΕΡΤ, η εκπομπή για την παιδεία και το “Κόσμος εν κινήσει” με επιχείρημα ότι οι παρουσιαστές της δεν είναι ΕΡΤ-ικοί. Ενάμιση μήνα μετά κόπηκε η Zona Rossa πάλι στην ΕΡΤ 3, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία! Τώρα κόβεται ο αέρας στους παρουσιαστές της “Πρωινής ζώνης” Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά που σφράγισαν το 6μηνο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, δικαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα των εργαζομένων της. Με ατζέντα διαφορετική από αυτή που ορίζουν οι “πρωινοί πολιτικοί καφέδες” της εξουσίας και τα υπουργικά non paper, η “Πρωινή ενημέρωση” από τις 11 Ιούνη έβγαλε στον αέρα πολλά και διαφορετικά θέματα και ρεπορτάζ. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εκπομπές που πλέον θυμίζουν τραγικά τη ΝΕΡΙΤ.

Πράγματι ήταν αναμενόμενη η απομάκρυνση των δυο παρουσιαστών, καθώς πλέον η ΕΡΤ σβήνει με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει το αίτημα του 2χρονου αγώνα των εργαζομένων της. Να λειτουργήσει μια τηλεόραση δημοσίου συμφέροντος και όχι πολιτικο-κομματικού συμφέροντος. Οι αλλαγές στην πρωινή ζώνη επεκτείνονται και στις άλλες εκπομπές.

Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Πρωινή Ενημέρωση έχει παρουσιαστές τους παραπάνω δημοσιογράφους. Από τις 10 το πρωί και ως τις 12.00 μεταδίδεται η εκπομπή “Αθήνα-Θεσσαλονίκη” με τους Χρήστο Γιαννούλη και  Μάριον Μιχελιδάκη και στη 1.00 στο στούντιο μπαίνουν οι Μαριλένα Κατσίμη με τον Σίλα Σεραφεί για το “Studio 3”. Στις 4.00 το απόγευμα παραμένει η εκπομπή On EΡΤ με τους Ανδρέα Ροδίτη και Ελένη Χρονά.

Στόχος των αλλαγών, όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, είναι να δοθεί “αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με πρωινό δελτίο ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές που εστιάζουν στην παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές…”.

 

2 comments for “Τέλος η αγωνιστική περίοδος στην ΕΡΤ , τώρα κρατική TV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *