Σε κλίμα έντασης, όπως αναμενόταν άλλωστε (λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού, αλλά και λόγω των προαπαιτούμενων μέτρων κυβέρνησης-δανειστών που αφορούν το μέλλον του) πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης. Ο περισσότερος χρόνος σπαταλήθηκε από τα μέλη του προεδρείου “των 6» (με προεξάρχουσα την πρόεδρο του Τμήματος Υγείας Άντζυ Σταθάτου “να εκτελεί χρέη ταμία” παρουσιάζοντας … οικονομικά στοιχεία και όχι απολογισμό των πεπραγμένων της!) Χωρίς να παρουσιαστεί καμία πρόταση για την πορεία του ΕΔΟΕΑΠ και κυρίως να καταναλωθεί εσκεμμένα το 4ωρο της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ, να ακουστούν ελάχιστοι μέτοχοι προκειμένου να αδειάσει η αίθουσα και να μη ληφθεί καμία απόφαση … ώστε να αποφασίσουν “δημοκρατικά” μόνοι τους.
Προς το τέλος της διαδικασίας, όμως, κατατέθηκαν από το βήμα ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε πράξεις και παραλείψεις καθηκόντων που αγγίζουν μέλη της διοίκησης (νυν και τέως). Αρχικώς, ο Γιάννης Αποστολόπουλος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις δημοσιοποίησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων υγείας ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ στο διαδίκτυο, κάτι που στη συνέχεια και λαμβάνοντας το λόγο, επιβεβαίωσε και ο υπογράφων καταγγέλοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις, θύμα των οποίων υπήρξα ο ίδιος (κόστος νοσηλίων και ψεύδη για παράτυπη συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής κατόπιν παρεμβάσεων της τέως προέδρου του ΤΥΠ, Πόπης Χριστοδουλίδου).
Στο σημείο αυτό, παρενέβη η τέως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, ζητώντας διευκρινήσεις για το εάν υπάρχουν επώνυμες δημοσιεύσεις αυτών.
Η απάντηση ήρθε άμεσα:
ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ: Και βέβαια κυρία Σπανοπούλου, εσείς η ίδια αναπαράγατε τη συγκεκριμένη ανώνυμη ανάρτηση στο twitter, δηλώνοντας ότι «δυστυχώς τα πιστεύω”. Πάντως, οφείλω να σας ενημερώσω ότι για το θέμα έχει ήδη υποβληθεί μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας προκειμένου να δοθεί η ταυτότητα του διαχειριστή της ιστοσελίδας «tzatzikistan.blogspot.gr.” από την Google.
Στη συνέχεια της ομιλίας μου αναφέρθηκα στη διακριτική μεταχείριση σε βάρος μου από την διοίκηση του ασφαλιστικού μου φορέα η οποία, παραβιάζοντας τόσο τη νομοθεσία, όσο και τους κανονισμούς λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, αρνείται να μου χορηγήσει 3μηνη συνταγή για χρόνιο νόσημα !!! Θέμα, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ερευνά το αρμόδιο υπουργείο Υγείας μετά από καταγγελία μου και αφού έχουν αγνοηθεί οι συνεχείς προφορικές αλλά και έγγραφες διαμαρτυρίες μου. Το φοβερότερο, όμως, όλων ήταν όταν αναφέρθηκε τηλεφωνική παρέμβαση του διευθυντή του τέως υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην πρόεδρο του ΤΥΠ και η απάντησή της: «Κύριέ μου, αν θέλετε το φάρμακο να το πληρώνει ο κύριος Κουρουμπλής …”. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάντως, η πολυθρύλητη Γενική Συνέλευση έληξε όπως ακριβώς είχαν προγραμματίσει οι … 6. … Σηκώθηκε ο πρόεδρος κ. Τάτσης ρώτησε (πολύ δημοκρατικά οφείλω να ομολογήσω) εάν εγκρίνεται ο ισολογισμός και ο απολογισμός, σηκώσαμε χέρια τα περισσότερα των οποίων σαφώς
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ και τα δύο. Όμως, ο … πρόεδρος αποφάσισε: ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, έτσι απλά και μαζεύοντας τα πράγματά του αποχώρησε με τη συνοδεία του. Αγνοώντας και τις αποφάσεις, αλλά και τις προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις που είχαν κατατεθεί σε ψηφοφορία. Κυρίως, όμως, αγνόησε (προσβάλλοντας) τους συναδέλφους της ΕΣΗΕΜ-Θ που έχοντας στα χέρια τους εξουσιοδοτήσεις συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη που δήλωναν ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ.