Όταν στην ΕΣΗΕΑ αθωώνουν εκδότες επειδή είναι …δημοσιογράφοι!

kalofolias g1Δεν εκπλαγήκαμε πολύ από την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να αθωώσει την μέτοχο και δημοσιογράφο της “Εξπρές”- εφημερίδα που πτώχευσε ήδη αλλά το site άγνωστο πως συνεχίσει κανονικά- Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά, κόρη του εκδότης της “Εξπρές”. Το 2ο Πειθαρχικό ανέτρεψε την πρωτοβάθμια απόφαση του οργάνου με την οποία είχε διαγραφεί για 18 μήνες τον Ιούλιο του 2014, μετά από παραπομπή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Η παραπομπή έγινε τον Μάϊο του 2014 επειδή η μέτοχος και εργαζόμενη στην “Εξπρές” ενεργούσε αντισυναδελφικά εναντίον συναδέλφων της. (Λογικό αφού είναι μέτοχος της εκδοτικής εταιρείας και κόρη του εκδότη). Επιπλέον η μέτοχος είχε εκπροσωπήσει την εταιρεία του πατέρα της στην Επιθεώρηση Εργασίας, επειδή αυτός έλειπε. Επειδή όμως κατά το 2ο Πειθαρχικό είναι και 30 χρόνια μέλος της ΕΣΗΕΑ, δεν αποδείχθηκε η “ενοχή” της, δηλαδή η αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Τα γράφουμε όλα τα παραπάνω ως απόδειξη πως ο χώρος της δημοσιογραφίας έχει διαβρωθεί ποικιλοτρόπως και παντιοτρόπως. Εκδότες είναι και μέλη του επαγγελματικού σωματείου και παράλληλα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών, συνταξιοδοτούνται από τον ίδιο τον ασφαλιστικό οργανισμό. Και η ΕΣΗΕΑ ουδέποτε τους διαγράφει ως εκδότες. Γιατί είναι δημοσιογράφοι! Ο παραλογισμός αυτός είναι μια από τις αιτίες που οι δημοσιογράφοι μέσω των “σωματείων τους” συνήθως αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εκδοτών τους.

Η ίδια η δημοσιογράφος-μέτοχος της “Εξπρές” Αμαλία- Αλίντα Καλοφωλιά, η οποία εμφανίζεται να είχε το 3,98% των μετοχών και να μετέχει στο ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας, στο υπόμνημα της, γιατί δεν πήγε αυτοπροσώπως στο Πειθαρχικό, αντιθέτως έστειλε τον δικηγόρο της, είχε δηλώσει πως “Εντέλλομαι από την εταιρεία και το ΔΣ να διεκπεραιώσω συγκεκριμένες ενέργειες και επαφές…». Όσο για την Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας, απλώς κατέθεσε εκ μέρους της οικογένειας….

Για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε και το σχολείο του  αναποδου

Την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

1 comment for “Όταν στην ΕΣΗΕΑ αθωώνουν εκδότες επειδή είναι …δημοσιογράφοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *