Η διοίκηση ΕΡΤ συμφωνεί με τη Ν.Δ για τον “Συριζαίο” Γ. Μυλόπουλο της ΕΡΤ 3!

ερτ3 μυλοπουλοςΜε μεγάλη έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ με την οποία απαντά δημόσια στην επιστολή του παραιτηθέντος προέδρου της Δ.Ε της ΕΡΤ 3 Γιάννη Μυλόπουλου. Έκπληξη γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ εμφανίζεται να ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζήτησε την αποπομπή του επειδή έλεγε δημόσια την πολιτική του θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Η διοίκηση παραδέχεται ότι αυτή ζήτησε την παραίτησή του όταν αυτός δεν “συμμορφώθηκε” με τις συστάσεις που του έγιναν. Βέβαια για την “ταμπακιέρα”, δηλαδή τα σχέδια κατάργησης της αυτονομίας της ΕΡΤ 3 και τις αντιδράσεις για την εκπομπή “Αντιδραστήριο” που προκάλεσαν τις πιέσεις “συμφερόντων” και “εταιρειών”, δεν λέει πολλά λόγια. Ούτε φυσικά για την καταγγελία Μυλόπουλου πως αντιθέτως με όσα είχαν συμφωνηθεί, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρενέβη στη συνάντηση με τα σωματεία μεταλλωρύχων που ζητούσαν “να επανορθώσει η ΕΡΤ” την εκπομπή “Αντιδραστήριο”, διαβεβαιώνοντας τους ελεγχόμενους εργαζόμενους πως η ΕΡΤ θα ανασκευάσει…

Η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ

Αναφορικά με επιστολή του τέως προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Γιάννη Μυλόπουλου προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το Δ.Σ. της εταιρείας ανακοινώνει ότι:

  1. Ο κ. Μυλόπουλος, κατ’ επανάληψιν και παρά τις σχετικές συστάσεις που του έγιναν, παραβίασε θεσμικούς κανόνες που προσδιόριζαν το ρόλο του ως προέδρου της Δ.Ε. της ΕΡΤ3
  2. Είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο ο πρόεδρος δημόσιου τηλεοπτικού φορέα να συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις, πολλώ δε μάλλον να «πανηγυρίζει» για το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος μέσα από τις συχνότητες Μέσων των οποίων την αντικειμενικότητα υπερασπίζεται, καθώς και να παρεμβαίνει με άρθρο του, εκφράζοντας τις κομματικές του πεποιθήσεις δύο μέρες πριν από την εκλογική διαδικασία.
  3. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ζήτησε την παραίτηση του κ. Μυλόπουλου όταν αυτός, παρά τις σχετικές συστάσεις, επέμενε στην ορθότητα των πράξεων του.
  4. Η διοίκηση της ΕΡΤ πιστεύει απολύτως στην ελευθερία της έκφρασης κάθε πολίτη δικαίωμα που – ευλόγως και αυτονοήτως – περιορίζεται κατά την περίοδο άσκησης δημόσιων θεσμικών καθηκόντων.
  5. Υπαινιγμοί πως η διοίκηση της ΕΡΤ είναι ενεργούμενο κομμάτων ή εταιρειών είναι απαράδεκτοι και συκοφαντικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *