Τα δανεικά και αγύριστα της Αγρoτικής στο νέο HOT DOC

hot-doc-neoΤο τεύχος 83 του HOT DOC αποκαλύπτει τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρίες που έλαβαν τα “αγύριστα” δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα δάνεια που συγκροτούν σύμφωνα με τον αρμόδιο για την καταπολέμηση της Διαπλοκής υπουργό Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη, το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Τα δάνεια που με κύρια ευθύνη των κατά καιρούς διοικήσεων, των πολιτικών ηγεσιών αλλά και των δανειοληπτών που “φέσωσαν” το ελληνικό Δημόσιο, μετέτρεψαν την Αγροτική Τράπεζα σε κουμπαρά της διαπλοκής.

Διαβάστε όλη τη λίστα, με τα ονόματα, τα ποσά των εκταμιεύσεων και τις οφειλές. Πρόκειται για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρίες που περιέχονται στον κατάλογο που παραδόθηκε στις αρχές και αφορά στα κόκκινα δάνεια της ΑΤΕ. Είναι άγνωστο αν κάποιες από τις οφειλές σχετίζονται με αντικειμενικούς λόγους ή αν πρόκειται για δάνεια που δόθηκαν παράνομα από αυτούς που διοίκησαν την ΑΤΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να διερευνηθούν. Το HOT DOC διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα τραπεζικό απόρρητο αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα και για το δημόσιο συμφέρον. Όχι μόνο πρέπει να υπάρξει διαφάνεια αλλά και συστηματική έρευνα για το ποιοι πήραν πραγματικό δάνειο και ποιοι βρήκαν τρόπο να ροκανίσουν δημόσιο χρήμα.

Το HOT DOC φέρνει ακόμα στη δημοσιότητα το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την πολιτική δανειοδότησης της ΑΤΕ προς 11 συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, με δάνεια που συνολικά αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Σε αυτό οι τεχνοκράτες της ΤτΕ αναλύουν βήμα – βήμα τις ζημιογόνες για την Τράπεζα κινήσεις των διοικήσεων και το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Η ΑΤΕ διοικήθηκε προς ζημία του δημόσιου συμφέροντος.

Διαβάστε ακόμα στο τεύχος 83 του HOT DOC για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την ΑΤΕ . Αυτοί που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και “φαλήρισαν” την Τράπεζα, έλαβαν για τα κόμματά τους 200 εκατ. που δεν επέστρεψαν ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *