Οι εργαζόμενοι δεν βγάζουν αύριο τον Ελεύθερο Τύπο!

skanavis mp“Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!”. Αυτή η ατάκα του Δημήτρη Μπενέκου στην αίθουσα του “Ελεύθερου Τύπου” προκάλεσε την έκρηξη των εργαζομένων που έφυγαν από την εφημερίδα αφήνοντας τους δυο κυνικούς εκδότες μόνους τους σταο γραφείο τους να αναρωτιούνται γιατί αύριο η δική τους εφημερίδα δεν θα κρέμεται στο περίπτερα.

Οι εργαζόμενοι του Ε.Τ είχαν 4ωρη στάση εργασίας για τους δύο μήνες απλήρωτους (Μάϊος και Ιούνιος) και η απάντηση-πρόταση των Αλέξη Σκαναβή-Δημήτρη Μπενέκου που αίφνης εμφανίζονται αγαπημένοι και σε πλήρη συννενόηση, ήταν: Νέα μείωση 25%, απολύσεις και απολύσεις με αντικατατάσταση φθηνότερου δημοσιογραφικού υλικού, μη πληρωμή των δυο μηνών που χρωστάει η εφημερίδα και μη πληρωμή εφεξής…

Και από επάνω η ατάκα “να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά”!

Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου αύριο δεν βγάζουν εφημερίδα με τη συνδικαλιστική κάλυψη ΕΣΗΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ και πραγματοποιούν στις 11.00 το πρωί γενική συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ.

Ο Ελεύθερος Τύπος χρωστάει δεδουλευμένα από το 2011-2012, έχει δηλώσει πως πρέπει να γίνουν δεκτές οι ατομικές συμβάσεις με τη νέα μείωση του 25% και οι δυο μισθοί Ιουνίου-Μαϊου να ενταχθούν στα χρωστούμενα του ’11 και ’12. Και παράλληλα οι δυο εκδότες θέλουν να κουρέψουν τα χρέη τους μέσω της ένταξης στο άρθρο 106.

1 comment for “Οι εργαζόμενοι δεν βγάζουν αύριο τον Ελεύθερο Τύπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *