Πριν τη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ την Τρίτη να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει*

EDOEAP-ktirio-logo* Με νέα αναλυτική και ενημερωτική ανακοίνωση τους, τα μέλη της αριστερής αντιπολίτευσης στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ οι Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου, αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων. Μετά την ενημέρωση τους για την απόφαση να σπάσου τα κερδοφόρα ομόλογα του ταμείου με νέα ανακοίνωση τους αποκαλύπτουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ που λαμβάνονται ερήμην και χωρίς ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Διαβάζουμε και φανταζόμαστε πως θα ακολουθήσει νέος γύρος λασπολογίας και ύβρεων…

Αποφασίζουν χωρίς να συζητήσουν πριν…

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, υπό την προεδρία του κ. Ευ.Τάτση, αφού, για άλλη μια φορά, προχτές , με πρόταση του ταμία, ανακοινώθηκε η απόφασή τους να σταματήσουν πλέον να πληρώνουν προκαταβολικά τον μισθό στο διοικητικό και ιατρικό
προσωπικό.

Να αλλάξουν τις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος αδείας. Και να μετατοπίσουν σταδιακά προς το τέλος του μήνα την καταβολή των επικουρικών συντάξεων. Ήταν πρσχεδιασμένο να αποφασιστεί προχτές το θέμα αυτό και μάλιστα, τελευταίο στην συνεδρίαση του ΔΣ.

Χωρίς να έχουν, προηγουμένως, ως όφειλαν, πρόεδρος, γ.γ και ταμίας, συζητήσει το θέμα με τους δύο εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων
( φανταστείτε να μην ήταν οι άνθρωποι και μέλη της ΕΠΗΕΑ), με τους γιατρούς και με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Σίμου Καταιφτσή, ο οποίος ζήτησε αναβολή του θέματος για την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ , την Δευτέρα 29 του μήνα και απαίτησε να υπάρξει προηγουμένως διαβούλευση. Τις απαράδεκτες αντεργατικές και αιφνιδιαστικές για προσωπικό και συνταξιούχους, ενέργειες του προεδρείου κατήγγειλε, η Πόπη Χριστοδουλίδου, ενώ, ο κ. Κώστας Ντελέζος τόνισε ότι, αυτά τα ζητήματα πρώτα συζητούνται με τους εργαζόμενους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τελικά, σε διοικητικό και ιατρικό προσωπικό
έγινε χτες ανακοίνωση-συζήτηση. Για δε τους συνταξιούχους, δεν πιστεύουμε πως εκλήθησαν οι εκπρόσωποι τους, γιατί μέλος του προεδρείου εξέφρασε την άποψη ότι οι εκπρόσωποι στην ΕΣΗΕΑ είναι για το Μεικτό και όχι για τον ΕΔΟΕΑΠ. Το ίδιο φανταζόμαστε πως ισχύει και για τους εκπροσώπους των συνταξιούχων στην ΕΠΗΕΑ.

Αλλά, αυτές οι μονομερείς ενέργειες , χωρίς συζήτηση και διαβούλευση εκθέτουν το προεδρείο και δείχνουν πολύ σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας!

Πόπη Χριστοδουλίδου- Γιάννης Αγγέλης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *