ΠΟΣΠΕΡΤ: Αύριο πάμε για δουλειά στην ΕΡΤ

ert-15613_1 ΝΕΟ Δ.Σ…… ΙΔΙΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ !

Ο νόμος για την ΕΡΤ (Ν.4324 ΦΕΚ A 44/2015), από τις 29 / 4 / 2015 είναι νόμος του κράτους. Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι δίκαιοι αγώνες που δίνονται με συνέπεια, με ανιδιοτέλεια, με ψυχή και με σταθερό προσανατολισμό, δικαιώνονται. Οι αγωνιστές της Ελεύθερης ΕΡΤ, παράνομα απολυμένοι εργαζόμενοι της 11/6/2013, επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους.
Τη Δευτέρα 11/5, ΩΡΑ 09.00 και μετά από απόφαση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ 7/5/2015, θα βρισκόμαστε στις θέσεις μας για να παράξουμε το έργο που έχουμε χρέος να προσφέρουμε και για το οποίο πληρωνόμαστε! καθήκον που ποτέ δεν εγκαταλείψαμε, σε όλη τη διάρκεια του 23μηνου αγώνα, σε όλη την Ελλάδα.

Είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς η λειτουργία της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή, με όλους τους εργαζόμενους με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους και με το σύνολο των δραστηριοτήτων της σε όλα τα ραδιοφωνικά, & τηλεοπτικά προγράμματα, κεντρικά ή περιφερειακά, τις συχνότητες, τα δίκτυα εκπομπής, το ενημερωτικό & μορφωτικό περιεχόμενο, την τέχνη και τον πολιτισμό. Θέσαμε υπ’ όψιν της Κυβέρνησης σειρά προτάσεων, με κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα για την λειτουργία του φορέα, αναγκαία συστατικά του νόμου. Στην Επιτροπή της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, με υπευθυνότητα και αλτρουισμό παρουσίασε τις θέσεις μας, απάντησε, όσο του επέτρεψαν, στις ερωτήσεις των Βουλευτών και κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας στο σύνολο και τα άρθρα του Σ/Ν :
http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/33036-protaseis-pospert-gia-to-schedio-nomoy
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και η νομική της υπηρεσία κατέθεσαν πολλές ουσιαστικές προτάσεις και αναγκαίες διατάξεις για την λειτουργία του φορέα που προέρχονταν από την πολύχρονη εμπειρία της και ήταν στέρεες νομικά, δεν περιελήφθησαν στο Νόμο, ένα νόμο αυταρχικό και αλυσιτελή με πολλές ασάφειες χωρίς να περιλαμβάνεται καμία δέσμευση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων.
Δικαιολογημένη είναι λοιπόν η έντονη ανησυχία μας για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ, για τη λειτουργία της ως ενιαίου φορέα και στο σύνολο της , αλλά και τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, όταν μάλιστα επιλέγετε να συνεχιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος και σε πρόσωπα και σε τακτικές.
Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, από τις υπερεξουσίες, που ο νόμος εκχωρεί στο Διευθύνοντα Σύμβουλο και από το διορισμό του κ Ταγματάρχη, γνωστού για τις θέσεις του, την λειτουργία του, και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ.
Γνωρίζουμε τις θέσεις του και τις προσπάθειες του για τη χωρίς όριο συρρίκνωση της ΕΡΤ, τόσο σε θέσεις εργασίας, όσο και σε παραγόμενο έργο καθώς και για της εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επιθυμεί.

Γνωρίζουμε τις θέσεις του και το ρόλο του για την υλοποίηση του σχεδίου Μόσιαλου τον Αύγουστο του 2011 -διαχρονικό σχέδιο της ολιγαρχίας των ΜΜΕ-, για το κλείσιμο της ΕΤ1, το κλείσιμο των μισών Ραδιοφωνικών προγραμμάτων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, των μισών τοπικών Ρ/Σ της ΕΡΑ, την απαξίωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ3,τη συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και των ενημερωτικών προγραμμάτων, το κλείσιμο της Ραδιοτηλεόρασης, τις μεικτές παραγωγές, τις αναθέσεις, τη επιμονή του η digea να έχει παράρτημα στον κεντρικό έλεγχο της ΕΡΤ!!! και τον εξοπλισμό της σε άλλους χώρους της ΕΡΤ , τις οπτικές ίνες που επέβαλε για να δίνεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ και δωρεάν όλο το ειδησεογραφικό υλικό στο ιδ. Κανάλια, παράνομες αποφάσεις για χρηματοδοτήσεις των προεκλογικών εξαγγελιών του ..ΠΑΣΟΚ !!! και άλλα ¨ουκ εστίν αριθμός ¨, νόμιμα όμως έδινε της λουδοβίκειες συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις του!
Σε όλα αυτά –τότε- αντισταθήκαμε δυναμικά και αποτρέψαμε πολλά, με τη ενεργό συμμετοχή και τη συμπαράσταση της κοινωνίας, αλλά και με την ενότητα των εργαζομένων.
Τότε και τώρα ο Ταγματάρχης είναι ο ίδιος, γεννάται όμως το ερώτημα ποιές είναι οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Δ.Σ Δ. ΤΣΑΚΝΗΣ – αν και ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς ασάφειες , είναι υποβαθμισμένος- να συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος του αγώνα μας, αυτού του μοναδικού, ανένδοτου, απαράμιλλου , αξιοπρεπή αγώνα για τους θεσμούς, την ισονομία , τη δικαιοσύνη , το τέλος των μνημονίων και των νόμων που τα στηρίζουν , αλλά και για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ και να παραμείνει στο «…. συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε…» που τραγουδήσαμε όλοι μαζί του στο ραδιομέγαρο ! και είναι ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα μας.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ σταθερά θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την ενότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων της , για τη βιώσιμη και με προοπτική δημοκρατική λειτουργία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΡΤ, στο συνολό της, όπως ήταν στις 11.6.2013 και την υπερασπίστηκαν οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνία, μέχρι και σήμερα.
Από τον διακριτό θεσμικό της ρόλο θα συμβάλει με προτάσεις –όπως πάντα- για εξεύρεση των όσο δικαιότερων και καλύτερων δυνατών λύσεων για την ΕΡΤ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ . Θα αγωνιζόμαστε για την προσφορά στον ελληνικό λαό του δημόσιου αγαθού της ελεύθερης ενημέρωσης και του Πολιτισμού.
Αύριο Δευτέρα στις 09.00 όλοι στην ΕΡΤ .
Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας,
τη δουλειά μας , τους αγώνες μας και για τους θεσμούς, την
ισονομία ,τη δικαιοσύνη .

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *