Τα κανάλια δεν θέλουν να πληρώσουν και έβαλαν τον Κατρούγκαλο στόχο

mme-syrizaΗ διαπλοκή επιτίθεται στον Κατρούγκαλο
«Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις χώρες της Αφρικής» είπε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 στο κατακίτρινο ρεπορτάζ του για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Συμφωνούμε 100%.

του Κώστα Εφήμερου στο thepressproject.gr

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ του κύριου Ψυχάρη (το οποίο την προηγούμενη ο Κατρούγκαλος κατάγγειλε για καρατόμηση άρθρου του) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε συνάψει συμβόλαια με απολυμένους του δημοσίου τομέα που θα του έφερναν 12% αποζημίωση σε περίπτωση που επαναπροσλαμβάνονταν. Οι σοκαρισμένοι δημοσιογράφοι και ηθικοί τιμητές της εφημερίδας ισχυρίζονται ότι ο υπουργός πρέπει άμεσα να αποπεμφθεί (δεν τους φτάνει καν να παραιτηθεί) επειδή έχει τεράστιο ασυμβίβαστο… αλλά για μια στιγμή! Για πάμε λίγο από την αρχή…

1. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιλέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ακριβώς επειδή είχε τον προηγούμενο βίο του. Ακριβώς δηλαδή επειδή ως δικηγόρος ανέλαβε την υποστήριξη των ανθρώπων που έχασαν την δουλειά τους από τη φαιδρή συγκυβέρνηση.

2. Eπειδή είχε τη φήμη του ανθρώπου που βοηθούσε όλο τον κόσμο πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους ζήτησαν τη βοήθειά του. Ο ίδιος σε εκατοντάδες περιπτώσεις (έχω προσωπική εμπειρία) ανέλαβε να βοηθήσει χωρίς προσωπικό όφελος. Στο πλαίσιο αυτό, και σε ειδικές περιπτώσεις που οι υποθέσεις έφταναν σε πολιτικά δικαστήρια και επειδή ο ίδιος είχε άλλη ειδίκευση υπογράφονταν συμφωνητικά ώστε μόνο στην περίπτωση που μετά από τις δίκες οι άνθρωποι αυτοί θα δικαιώνονταν να πλήρωναν αναδρομικά τα δικαστικά έξοδα. Σε αυτό επιτίθενται οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι του Ψυχάρη.

3. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα ελάμβανε αποζημίωση ίση με το 12% των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δικαιώνονταν στα δικαστήρια. Αυτό που ξεφεύγει από το ΒΗΜΑ είναι ότι όπως έχει ήδη εξηγήσει ο Κατρούγκαλος όσοι θα επιστρέψουν στο δημόσιο (εκτός της ΕΡΤ που δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα και εκεί υπάρχει και η περίπτωση της ΝΕΡΙΤ) θα επιστρέψουν ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Δηλαδή το δικηγορικό γραφείο του Κατρούγκαλου θα λάβει το 12% του τίποτα.

4. Ο ίδιος ο Κατρούγκαλος αμέσως μόλις ανέλαβε την υπουργική του θέση κάλεσε σε ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης όλους τους διαθέσιμους ή απολυμένους και τους ανακοίνωσε για τον προγραμματισμό της επαναφοράς τους. Σε αυτή την εκδήλωση ανέφερε ότι λόγω της προηγούμενης δικηγορικής του εμπλοκής δεν θα είχε καμία προσωπική ή ιδιαίτερη συνάντηση με οποιονδήποτε εκπρόσωπο ή μεμονωμένο απολυμένο. Επιπλέον πριν αναλάβει τα καθήκοντά του παραιτήθηκε από το δικηγορικό του γραφείο και έτσι ακόμα και αν υπήρχαν αποζημιώσεις δεν θα είχε προσωπικό όφελος.

5. Οι δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑτος σοκαρίστηκαν πάρα πολύ με το τρομερό ασυμβίβαστο που ανακάλυψαν στον Κατρούγκαλο αλλά δεν έδειξαν την ίδια ευθυξία στην κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία ήταν ταυτόχρονα ελέγκτρια και εκπρόσωπος υπό έλεγχο πολυεθνικών, μέλος της εταιρίας που σχεδίασε την τερατώδη φοροαποφυγή στο Λουξεμβούργο και ταυτόχρονα Γ.Γ. εσόδων και υπεύθυνη να καταπολεμήσει τη φοροαποφυγή (αλήθεια γιατί είναι ακόμα στη θέση της;). Οι δημοσιογράφοι επίσης δεν έδειξαν να σοκάρονται όταν ο Μάκης Βορίδης αναλάμβανε τις υποθέσεις της Energa και της Hellas Power, ως δικηγόρος υπεράσπισης ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ δηλαδή στην υπόθεση των 275 εξαφανισμένων εκατομμυρίων από το χαράτσι.

Η διαπλοκή τα βάζει με τον Κατρούγκαλο σε μια σκηνή επίδειξης δύναμης και από πίσω της τρέχουν σοκαρισμένα επίσης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βλέπετε αυτές τις ημέρες γράφεται η λίστα με τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και οι ολιγάρχες δεν θα ήθελαν να δουν καμία αναφορά σε έσοδα από αδειοδότηση καναλιών ή επαναφορά της επι χρόνια αναβαλλόμενης φορολογίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλες τέτοιες αηδίες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *