Το νέο τεύχος του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” εκπλήσει ευχάριστα τον αναγνώστη. Πέρα από τα ρεπορτάζ για την επικαιρότητα, ενημερώνει για το τι εννοούμε πραγματικά όταν μιλάμε για ψηφιακή τηλεόραση. Γιατί αυτό που εδώ στην Ελλάδα ζούμε, με τα μύρια όσα προβλήματα στη μετάδοση των καναλιών μέσω της Digea, είναι απλώς η εκπομπή ψηφιακού σήματος. Ψηφιακή τηλεόραση είναι ένας διαφορετικό κόσμος με πολλές δυνατότητες που σε άλλες χώρες της Ευρώπης τοπ γνωρίζουν ήδη.
Στα άλλα θέματα του περιοδικού διαβάζουμε για τα προβλήματα και τις αντιδράσεις της ψηφιακής μετάβασης στην περιφέρεια. Και ξεχωρίζουμε και το θέμα του περιοδικού security report για το Τζιχάντ στην Ευρώπη.
Το δελτίο τύπου του περιοδικού
Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report. Και αυτό το μήνα, έχουμε ένα πλουραλισμό νέων και ενδιαφερόντων θεμάτων, σε συνδυασμό με αποκλειστικά τεστ και πλούσια ειδησεογραφία μέσα από μία υπερπλήρη συντακτική ομάδα.
Τα switch off τελείωσαν, η ψηφιακή τηλεόραση ήρθε, αλλά ψηφιακή TV δεν βλέπουμε. Αντίθετα, βλέπουμε αναλογική TV με ψηφιακό τρόπο εκπομπής, αφού οι interactive και οι άλλες αμφίδρομες υπηρεσίες που χαρακτηρίζουν την ψηφιακή τηλεόραση, έμειναν… στον δρόμο! Ακριβώς για αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε το ανοικτό πρότυπο HbbTV που επιτρέπει την ανάδειξη αμφίδρομων υπηρεσιών μέσω ψηφιακής TV. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει την εξάπλωσή του HbbTV σε όλη την Ευρώπη (είναι κάτι σαν standard) και τις υπηρεσίες που υπόσχεται.
Με την ψηφιακή τηλεόραση, αλλά σε πιο ρυθμιστικό επίπεδο, σχετίζεται και το επόμενο θέμα, με την Ματίνα Παπαχριστούδη αυτή τη φορά να ζητά το λογαριασμό από την ΕΕΤΤ. Η Ρυθμιστική αρχή, όχι μόνο στρίμωξε σε 156 σημεία τον χάρτη Κανατά, αφήνοντας μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού χωρίς ψηφιακή TV (αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες;), αλλά αγνόησε να ρυθμίσει και τους 2.000 αναμεταδότες μικρής ισχύος (Gap Fillers) που πρόκειται να το καλύψει. Και σαν να μην έφθανε αυτό επιθυμεί τώρα την τηλεοπτική απομόνωση των περιοχών αυτών, αφού ζητά να σταματήσει η αναλογική TV. Οι υπεύθυνοι πίσω από αυτό το σκάνδαλο σίγουρα έχουν ονοματεπώνυμο!
Ο Λάκης Παπαδόπουλος ή κατά τους πολλούς Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, βλέπει δορυφορική TV και μιλά για τις σχέσεις του με την τεχνολογία στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αργύρη Νομικό για το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση.
Αν είστε φαν των ταινιών και σειρών και ταυτόχρονα διαθέτετε πρόσβαση σε ξένα δορυφορικά πακέτα, όσο και καλά να ξέρετε την γλώσσα σίγουρα θα προβληματίζεστε κατά την παρακολούθηση. Αν όμως έχετε ένα δέκτη Linux/Enigma2, τότε θα μπορείτε να βλέπετε τα πάντα με ελληνικούς υπότιτλους (ή και ξένους αν θέλετε), ακόμη και σε ζωντανή προβολή. Διαβάστε τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε στον δέκτη σας ώστε να προσθέσετε Live ελληνικούς υποτίτλους στα δορυφορικά κανάλια.
Η δορυφορική TV δεν είναι κάτι νέο στην Ελλάδα, αφού έχει ισχυρή παρουσία για περισσότερο από 30 χρόνια. Αναζητήσαμε λοιπόν ένα άρθρο – ανασκόπηση με τις σημαντικότερες στιγμές της δορυφορικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Και σίγουρα ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης, ο πιο παλιός ενεργός δημοσιογράφος της αγοράς στο χώρο της δορυφορικής TV, είναι ο καταλληλότερος από όλους μας για να σας μεταφέρει τις πάμπολλες εμπειρίες του.
Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση καλωσορίζει στην συντακτική του ομάδα, τον κο Μάκη Παπαδόπουλο, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος της Edision Hellas. Συνδυάζοντας θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, ο κος Παπαδόπουλος παραθέτει ένα άρθρο βιβλιοθήκης που αφορά την ανατομία της ψηφιακής τηλεόρασης και έχει να κάνει με την όλη δημιουργία του transport stream, πριν αυτό καταλήξει στην κεραία εκπομπής.
Κάθε μήνα ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε νέα προϊόντα παρουσιάζεται από τις σελίδες του περιοδικού. Τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία των νέων προϊόντων αφορούσε δέκτες. Ο Μάρτιος όμως είναι ένας μήνα που ανοίγει η αγορά των πιο επαγγελματικών προϊόντων.
Έτσι, η σκυτάλη περνάει στον ειδικό στα τεστ των προϊόντων αυτών, Παύλο Κερασίδη, που δοκιμάζει τρία hot επαγγελματικά προϊόντα. Το νέο headend STT8000, της διάσημης ισπανικής Fagor, το οποίο μετατρέπει κατευθείαν ένα δορυφορικό transponder σε επίγειο ψηφιακό multiplex, τον κεντρικός πολυκανάλος ενισχυτής Johansson Super Profiler, ότι καλύτερο στο είδος του, που διαθέτει ενσωματωμένα φίλτρα και δυνατότητα μεταλλαγής και την σειρά Access Point της Ruckus Wireless, ιδανικά για εφαρμογές όπου το βασικό απαιτούμενο είναι η υψηλή αξιοπιστία. Σε ημιεπαγγαλματικό επίπεδο, ο Γιώργος Ζώτος, δοκιμάζει το νέο Nano-S2 meter της αγγλικής Horizon, που αποτελεί την νεότερη υλοποίηση της αγγλικής εταιρίας στο χώρο των sat finders.
Τα τεστ ολοκληρώνονται με τον πιο πρόσφατο Linux/Enigma2 της ελληνικής αγοράς. Ο νεόφερτος Octagon Formuler F1, είναι ένας πολύ καλός δέκτης με επεξεργαστή Broadcom, που για άλλη μια φορά ξεσκονίζεται από τον ειδικό στους δέκτες αυτούς Παναγιώτη Μαλακούδη.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.