Τα κανάλια και ο ΣΥΡΙΖΑ

tv-skitsoΔιαβάζουμεwww.e-dromos.gr/ Θητεία τυμβωρύχου- εκτελεί ο Ιοβόλος

Το ιστορικό ραντεβού της Αριστεράς με την κυβέρνηση είναι εδώ και μια βδομάδα γεγονός στην Ελλάδα. Και ήρθε μαζί με τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού (πολύ περισσότερου από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή) για αλλαγή. Για καλυτέρευση. Για αξιοπρέπεια. Για διαζύγιο με τη σαπίλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ευθύνη και το τιμόνι αυτής της πορείας. Και το πήρε. Δεν ξέρω από πού θα ξεκινήσει. Κι ούτε με ενημερώνει κανείς. Από όπου κι αν ξεκινήσει όμως, δεν πρέπει να ξεχάσει (το αντίθετο, πρέπει να δώσει άμεσα δείγματα γραφής) το μέτωπο των βαρόνων των media που μαζί με τους υποτακτικούς τους «δημοσιογράφους» πουλάνε ενημέρωση και αναλύσεις στο πόπολο. Το κόμμα που είναι τώρα στην κυβέρνηση έχει ταλαιπωρηθεί από αυτή την ενημέρωση. Κι έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων -οικονομικής ολιγαρχίας- τραπεζών. Αλλά και ότι θα προκηρύξει από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ. Αυτό το τελευταίο δεν παίρνει αναβολή. Ήδη από το βράδυ των εκλογών οι μιντιάρχες υπονόησαν με τη στάση τους ότι θα προσπαθήσουν να κάτσουν καβάλα στο σβέρκο της νέας κυβέρνησης. Αντιγράφω το συγγραφέα Πέτρο Αργυρίου από κείμενο που δημοσίευσε (agriazwa.blogspot.gr) την επομένη των εκλογών:

«Η Όλγα Τρέμη τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέμει. Πράγματι, το MEGA και τα υπόλοιπα μνημεία της ιδιωτικής αλαζονείας συμπεριφερόταν χθες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σαν να ήμασταν στο 2012 και να μην ξημέρωνε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ στα στελέχη των ΑΝΕΛ επιφύλαξαν ως συνήθως κακοποίηση. The show must go on και οι δήθεν δημοσιογράφοι των συστημικών καναλιών (μόνο τέτοια υπάρχουν δυστυχώς) έχουν μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου τους. Η Τρέμη έκοβε τον Παπαδημούλη κάθε φορά που έλεγε απαγορευμένες λέξεις όπως κανάλια-ολιγάρχες και άλλα τέτοια που προσβάλλουν την ολιγαρχία των καναλιών, ενώ σχεδόν όλα τα κανάλια υποδείκνυαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη συνεργασία με το Ποτάμι, συνεχίζοντας ανάμεσα σε άλλες και τη στρατηγική της αφομοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ από το σύστημα που ξεκίνησαν από το 2012.

Ένας ακόμη από τους πολλούς καλούς λόγους η κυβέρνηση να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με άλλα λόγια για εντιμότητα και ευνομία.

Πολλοί εφημεριδάρχες από την άλλη ολοκλήρωσαν την κωλοτούμπα τους, αναγνωρίζοντας την ήττα τους και σκύβοντας το κεφάλι στην καινούρια κυβέρνηση ως υποτακτικοί αυλοκόλακες των ισχυρών που πάντα είναι. Δεν χρειάζεται την κολακεία τους η νέα κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται την απολύτως εξαρτημένη δημοσιογραφία τους. Χρειάζεται ανεξάρτητη δημοσιογραφία και σκληρή μα έντιμη κριτική χωρίς υποβόσκουσα ατζέντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *