2015 Ρουμελιώτης για δημοσιογράφους-ΔΝΤ, 2010 Φλέσσας για δημοσιογράφους-ΔΝΤ!

δντΤο 2010 αποακλύφθηκαν στη Βουλή για πρώτη φορά επίσημα τα σεμινάρια σε δημοσιογράφους εκ μέρους της τρόϊκας ….. Δεν μάθαμε ποτέ ονόματα. Όλος αυτός ο θόρυβος λοιπόν για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη στη Βουλή ότι το ΔΝΤ εκπαίδευσε στην Ελλάδα και την Αμερική δημοσιογράφους (γενικά) για να περνάνε τη γραμμή του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μας θύμισε τις αντίστοιχες δηλώσεις Γ. Φλέσσα στην επιτροπή ελέγχου της Siemens στη Βουλή για τα «σεμινάρια» σε δημοσιογράφους (πάλι γενικά) για να «καταλάβουν» τι είναι το μνημόνιο. Ποτέ δεν δόθηκαν ονόματα, αν και όλοι πλέον γνωρίζουμε στο περίπου ποιοί μπορεί να είναι. Πέντε χρόνια μετά η δημοσιογραφία (γενικά) και οι δημοσιογράφοι (γενικά) χρησιμοποιούνται για να προκληθεί ντόρος. Χωρίς αποτελέσμα όμως. Και ο Π. Ρουμελιώτης, όπως ο Γ. Φλέσσας το 2010 απέφυγε να κατονομάσει πολιτικούς και δημοσιογράφους. Κανένα θεσμικό όργανο από τη Βουλή ή τη δημοσιογραφία δεν απαίτησε συγκεκριμένα στοιχεία. Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν είναι αν θα δοθούν ονόματα και Μέσα που συμμετείχαν στο εκπαδευτικό λόμπινγ του ΔΝΤ. Και δεν είναι το μόνο. Και η γερμανική πρεσβεία “εκπαιδεύει” συχνά-πυκνά δημοσιογράφους. Ας θυμηθούμε την “κατάθεση” Φλέσσα στη Βουλή μέσα από τα πρακτικά της Βουλής. Η εταιρεία Euro RSCG την οποία αναφέρει, ανέλαβε το 2008 την παγκόσμια εκστρατεία του ΔΝΤ σε όλο τον κόσμο. Διαβάζουμε π.χ το ρεπορτάζ στο  holmesreport.com   ότι

<< Το   Διεθνές Νομισματικό ΤΑΜΕΙΟ ΕΧΕΙ προσλάβει τις Εταιρείες Hill & Knowlton και Euro RSCG και ΑΜΟ, για να επικοινωνήσει το μήνυμά του στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Hill & Knowlton θα διαχειρίζεται τις επικοινωνίες του ταμείου στη Μέση Ανατολή και την Ασία και η Euro RSCG για να χειριστεί την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Οι δύο συμβάσεις ανέρχονται μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολλαρίων! Η Euro RSCG θα παρέχει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων και στήριξη στον Dominique Strauss-Kahn, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ το Σεπτέμβριο … >>. Για τη συνεργασία αυτή διαβάστε επίσης το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του  mediapart.fr εδω  

Η κατάθεση Φλέσσα στη Βουλή το 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Κατ ‘αρχήν και απ’ ό, τι έγραψαν, είστε σύμβουλος στην προσπάθεια που κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να περάσει την καμπάνια για την Ελλάδα?

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): . Να το εξηγήσω και αυτό, κύριε Καμμένο, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ρωτάτε
Το Διεθνές Νομισματικό ΤΑΜΕΙΟ ζήτησε Από ΜΙΑ Εταιρεία που συνεργάζεται ΣΤΗΝ Ευρωπη ΚΑΙ λέγεται «Euro RSCG» -είναι μία παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας- να επιλέξει ένα συνεργάτη στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνεται αυτό που λέμε «μέσων παρακολούθησης», δηλαδή να παρακολουθούμε τι γράφουν τα μέσα ενημέρωσης για τα θέματα τα οποία άπτονται της ατζέντας της Τρόικας -γιατί δεν ήταν μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και να γίνεται ένα ημερήσιο έκθεση στα αγγλικά. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, μας προσέγγισε η «Euro RSCG», ΜΕ ΤΗΝ οποία κάναμε ΤΗ Συνεργασία
ΚΑΙ ΜΙΑ πρόσθετη ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η οποία μας ζητήθηκε κάποια ΣΤΙΓΜΗ που ΟΙ Εκπροσωποι Της Τρόικας -μετά ΤΗΝ Υπογραφή ΤΟΥ μνημονίου- θέλησαν ΝΑ επικοινωνήσουν ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη «Μεγάλη Βρετάνια» για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ.
Νομίζω ότι δεχθήκαμε και κάποια άλλα αιτήματα από έντυπα, εφημερίδες και τηλεοράσεις που έλεγαν «κλείστε μας ραντεβού να μιλήσουμε με το ΔΝΤ ».
Εμείς προωθούσαμε όλα αυτά τα αιτήματα στους ανθρώπους αυτούς -οι οποίοι δεν ξέρω αν ήταν και όλοι του ΔΝΤ ή τι ακριβώς ήταν, γιατί εγώ δεν τους είδα ποτέ- και οι άνθρωποι αυτοί επέλεγαν ποιον θα δουν και πώς θα τον δουν, κάνοντας τις δικές τους επαφές. Εμείς δεν είχαμε κάποια σχέση.
Αν θυμάμαι καλά, αυτή η συνεργασία διεκόπη πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες, διότι θεώρησαν ότι δεν χρειάζονται περισσότερο αυτό το παρακολούθησης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν, δηλαδή, μέχρι να υπογραφεί το μνημόνιο? ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Όχι . . ΚΑΙ ΔΥΟ περίπου εβδομάδες Μετα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Πόσα χρήματα έχετε πάρει γι ‘αυτή τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο? Πόσα χρήματα πήρε η εταιρεία σας? ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας ): Δεν το γνωρίζω. Σίγουρα, όμως, μπορώ να σας δώσω μία τάξη μεγέθους, για να μη φανεί ότι αποφεύγω την απάντηση. Η πρακτική σ ‘αυτού του είδους τις συνεργασίες είναι ότι βγάζεις το χρόνο απασχόλησης της ομάδας έργου σε εργατοώρες και τη χρεώνεις επί κάποιο ποσό. Αυτό το ποσό σπανίως περνάει τα 10.000 το μήνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Με τη SIEMENS, όμως, είχατε μία σύμβαση με βάση την οποία εισπράττατε 66.000, για να δημιουργείτε κλίμα και να γίνεται το δακρύων. Ναι ή όχι? ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας) : Όχι, κύριε Καμμένο. Αρχήν Κατ ‘, δεν είχαμε καμμία σύμβαση για να κάνουμε οποιουδήποτε είδους δακρύων για λογαριασμό της SIEMENS ή για λογαριασμό οποιασδήποτε άλλης εταιρείας. Δεν σας απάντησα για τις 66.000. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ :. Απαντήστε μου ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Σας είπα για το δακρύων που αναφερθήκατε. Οι συναλλαγές μας με τη SIEMENS κατ ‘Έτος ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ που συνεργαστήκαμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Θα σας παρακαλέσω, όταν μας λέτε SIEMENS, θα αναφέρεστε στο συγκρότημα SIEMENS, στη SIEMENS Ελλάδος, πιθανώς στη SIEMENS Γερμανίας, στη Nokia Siemens ΔΙΚΤΥΟ στη Γερμανία ή στη Βουλγαρία … ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Δεν ξέρω για τη Nokia Siemens ΔΙΚΤΥΟ, γιατί είναι άλλη εταιρεία.

1 comment for “2015 Ρουμελιώτης για δημοσιογράφους-ΔΝΤ, 2010 Φλέσσας για δημοσιογράφους-ΔΝΤ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *