Μετά από όλα αυτά έχει απόλυτο δίκιο εργαζόμενη της ΕΡΤ που τους παρότρυνε: “Φεύγοντας από το ραδιομέγαρο αφήστε τα κλειδιά απέναντι”. Η ΕΡΤ εξάλλου εκπέμπει ήδη στη μισή Ελλάδα…
Για την απόφαση να αποχωρήσει από τη ΝΕΡΙΤ μιλάει στο TheTOC.gr ο Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα, μαζί με τον πρόεδρο Αντώνη Μακρυδημήτρη, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου και γενικού διευθυντή τηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ. Νωρίτερα, είχε αφήσει αιχμές για πιέσεις, σε ανάρτησή του στο Facebook (στην οποία έγραφε χαρακτηριστικά: “Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί…”).
“Αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες, δεν πρόκειται να δούμε τίποτα καλό στη ΝΕΡΙΤ”
Το θέμα των πιέσεων μπαίνει από την αρχή στην κουβέντα μας σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση και ο κ. Μορώνης είναι αρκετά σαφής: “Στην ουσία ναι. Αυτό το σχόλιο τα λέει όλα, αλλά για να το κάνω πιο λιανά, με τις νοοτροπίες που βλέπω να επικρατούν, δεν πρόκειται να γίνει ούτε ανεξάρτητος, ούτε ποιοτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας (η ΝΕΡΙΤ). Και δεν έχω κανένα λόγο να προσπάθώ ματαίως…”.
Αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι που επικαλείται και στην επιστολή της παραίτησής του προς το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ και για τους ίδιους λόγους είχε ενημερώσει από τις αρχές του μήνα ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. Οσο για την εκτίμησή του σχετικά με το μέλλον της ΝΕΡΙΤ, ως άνθρωπος που έζησε τους τελευταίους μήνες την προσπάθεια να λειτουργήσει από την αρχή; “Αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες, δεν πρόκειται να δούμε τίποτα καλό” σχολιάζει.
Υπενθυμίζεται ότι αυτά που συμβαίνουν στη ΝΕΡΙΤ δεν έχουν προηγούμενο. Την ώρα που εισαγγελέας παρεμβαίνει για να ελέγξει τις σοβαρές καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με τον διαγωνισμό προσλήψεων, ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μένει ξανά “ακέφαλος” -και πάλι ύστερα από διαπιστώσεις εξωτερικών κυβερνητικών παρεμβάσεων και πιέσεων.
Στους λίγους μήνες που λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ, είχαμε ήδη μία απομάκρυνση προέδρου (του Γιώργου Προκοπάκη που συνοδεύτηκε από σοβαρές καταγγελίες για “βύσματα”), όπως και την παραίτηση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου Κατερίνας Ευαγγελάκου (ύστερα από εμπλοκή του ονόματός της σε καταγγελίες σχετικές με τις παραγωγές), τώρα ήρθε η ώρα της νέας διοίκησης να αποχωρήσει με σχόλια για μια προσπάθεια ανεξαρτησίας που γίνεται επί ματαίω.