Όταν η ηγεσία(ΕΣΗΕΑ) ενός κλάδου ξεπουλάει τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους)!

καταστατικο1Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ ΕΣΗΕΑ θα γίνει η πρόταση να ανασταλεί η 48ωρη απεργία με το επιχείρημα “δεν βλέπεις τι γίνεται” και εννοώντας τους απεργοσπάστες δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ ή του “Πρώτου Θέματος” και λοιπών ιντερνετικών σελίδων. Απεργοσπάστες που η ίδια πλειοψηφία του ΔΣ, η συμμαχία Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των παρατάξεων Ενωμένοι δημοσιογράφοι και Συσπείρωση, αρνήθηκε να διαγράψει με τη βοήθεια άλλους μέλους με επιχείρημα ότι δεν το προβλέπει το Καταστατικό. Όμως το Καταστατικό, όπως μπορείτε να δείτε όλοι στις φωτο, προβλέπει στο άρθρο 2, παράγραφος ιγ’ και κ’ ότι αρμόδιο όργανο διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ “σε πρώτο βαθμό είναι το ΔΣ”! Αποδεικνύεται λοιπόν άλλη μια παγίδα-κοροϊδια της νεοφιλελεύθερης, εργοδοτικής συμμαχίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

κατασττικό-2

Τα μέλη που θέλουν να μην γίνει απεργία διαρκείας, είναι είτε απευθείας στη γραμμή των εργοδοτών, είτε απευθείας της κυβέρνησης. Και το εξηγούμε με τις εξελίξεις για τον ΕΔΟΕΑΠ

Η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου θα συναντηθεί με την τρόϊκα ως την Παρασκευή. Το σχέδιο της κυβέρνησης που έχει υποβληθεί και έχουμε ήδη αποκαλύψει εδώ είναι του Τ. Πετρόπουλου σε συννενόηση-ανοιχτή γραμμή με τους εργοδότες. Η άλλη κυβέρνηση απλώς δεν ασχολείται και χρησιμοποιεί ως “αριστερό άλλοθι” εντός της την Τρόϊκα. Γιατί όπω αναφέρουν απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες

η τρόϊκα δεν έχει θέσει κανένα απολύτως ζήτημα σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ. Για το ασφαλιστικό συνολικά μιλάει και όντως έχει ένα-δυο απαιτούμενα. Για τον πόρο της αναφέρθηκε χωρίς όμως να εξηγηθεί πως ήταν εργοδοτική εισφορά! Το παιχνίδι λοιπόν γίνεται ανάμεσα στους εργοδοτικούς κυβερνητικούς και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Απόδειξη για αυτό η “προδοσία” ενός ολόκληρου κλάδου που εκφράστηκε με δραματικό τρόπο με την απεργία πείνας 4 γυναικών συνταξιούχων έξω από την ΕΣΗΕΑ.

Το επιχείρημα τη προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου ότι δεν μπορεί να περιφρουρήσει την απεργία είναι έωλο. Γιατί θα μπορούσε όπως κατεβάζει τον κόσμο της (πάνω από 800 ψήφους) στην ΕΣΗΕΑ να τους κατεβάσει, τους μισούς έστω, για περιγρούρηση της απεργίας! Όμως οι δικοί της ψηφοφόροι είναι αυτοί που έτρεξαν στον ΣΚΑΙ να δηλώσουν στη διεύθυνση πως δεν θέλουν να απεργήσουν και θέλουν να καλύψουν τις εκπομπές όσων θα απεργούσαν! Γιατί βεβαίως υπάρχουν και απεργοί δημοσιογράφοι στον ΣΚΑΙ στους οποίους αξίζει και μνεία και σεβασμός.

εσηεα-απεργι2Υπάρχουν όμως οι απεργοσπάστες που προσφέρθηκαν στους εργοδότες και όπως λέει το Καταστικό αρμόδιο όργανο για τη διαγραφή τους είναι σε πρώτο βαθμό το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αντί να πράξουν έστω κι αυτό που ζηά επιτακτικά όλοι οι απεργοί, ανεξαρτήτου συνδικαλιστικής παράταξης, η συμμαχία των 6 ετοιμάζεται να κατεβάσει τα ρολά της απεργίας και να παραδώσει τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ για την υγεία και στους εργοδότες των ΜΜΕ το ταμείο στο οποίο -εννοείται- δεν θα πληρώνουν ούτε ευρώ.

Όσο για την παραπομπή στο Πρτοβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο, απλώς (αξαν)κοροϊδεύουν τον κόσμο. Θυμόμαστε όλοι πόσος καιρός απαιτήθηκε για να συγκεντρωθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που έκαναν προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Και βγήκε απόφαση μετά από ενάμισι χρόνο επειδή ένα μέλος του Πειθαρχικού, η Πόπη χριστοδουλίδου, είχε κάνει όλη την αναγκαία δουλειά, επίπονη και χρονοβόρα. Ενώ για το ΔΣ είναι πανεύκολο, ζητά από τους εκπροσώπους άμεσα τα ονόματα όσων εργάστηκαν, σπάζοντας την απεργία! Είναι πλέον φανερό πως η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου της ΕΣΗΕΑ έχει περάσει και επίσημα στην εργοδοτική πλευρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.