Ψηφιακή Τηλεόραση: Τόσα κανάλια HD χωράνε στις συχνότητες

periodiko-neoΣτα περίπτερα βρίσκεται το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση του Δεκεμβρίου με ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας που χωράνε στη μπάντα των UHF. Ειδικά μετά τη μείωση των συχνοτήτων στα UHF όπως επίσης γράφει το περιοδικό στα ρεπορτάζ του, ο αριθμός των σταθμών που μπορούν να εκπέμψοτν σίγουρα δεν είναι απεριόριστος.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Αυτόν το μήνα το κεντρικό θέμα απευθύνεται καθαρά στους φίλους του κινηματογράφου. Ο Νίκος Δρικάκης σας παρουσιάζει τα καλύτερα blockbusters που θα προβληθούν φέτος από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV.

Πολλά έχουν ακουστεί, για το πόσα HD κανάλια χωράει η επίγεια μπάντα τηλεόρασης. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ινστιτούτο της Φλωρεντίας, αλλά «ειδικοί δημοσιογράφοι» που επισπεύτηκαν ειδικά, μας δίνουν διαφορετικές απόψεις για τα πόσα HD κανάλια χωράει ένα επίγειο multiplex, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ουσιαστική τεκμηρίωση. Ακριβώς για αυτό το σκοπό ο Θανάσης Κυριακόπουλος σας παρουσιάζει τεκμηριωμένα, τον ακριβή αριθμό HD καναλιών που χωράει ένα επίγειο multiplex στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό τεχνικό άρθρο, που πρέπει να το διαβάσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τις άδειες TV στη χώρα μας.

Όλη την ειδησεογραφία και τις εξελίξεις του μήνα, όσο αφορά τα ρυθμιστικά ζητήματα της επίγειας ψηφιακής TV, στη χώρα μας, μπορείτε να την διαβάσετε από την στήλη Media News, της Ματίνας Παπαχριστούδης. Αυτό το μήνα η σημαντικότερη είδηση είναι η ανακοίνωση της απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος 2, που στριμώχνει για τα το τηλεοπτικό φάσμα.

Όσο αφορά τα τεστ του μήνα, έχουμε πρώτα από όλα το Android Media Player, Wetek Play 2 που συνδυάζει ισχυρές λειτουργίες Media Player με δυνατότητες επίγειας ή δορυφορικής λήψης.

Η νέα συνδρομητική κάρτα Redlight Elite 5 Stars, έρχεται προαιρετικά με το νέο Viaccess Orca CAM που υποστηρίζει Viaccess 5.0, και επιτρέπει την αποκωδικοποίηση και του δύσκολου Dorcel TV.

Νέα βελτιωμένη έκδοση για τον Edision HDMI Modulator και ο Χάρης Ματθαίου αφού πρώτα τον δοκίμασε, μας αναλύει τις αυξημένες δυνατότητές του.

Το νέο κορυφαίο IPTV Headend της αγοράς έχει όνομα. Το Triax TDX Black Edision είναι ένα σύγχρονο υβριδικό headend που υποστηρίζει ταυτόχρονα RF και IPTV, με ατελείωτες δυνατότητες, όπως μας αναλύει ο Παύλος Κερασίδης.

Όσο αφορά τον χώρο των Compact headend, μια άλλη κορυφαία πρόταση της αγοράς δοκιμάζεται από τον Χάρη Ματθαίου. Το Lemco Compact Line SCL-814 CT διαθέτει 8 universal εισόδους για επίγεια ή δορυφορικά σήματα και μπορεί να τα αποδώσει σε 4 DVB-T/C multiplex και σε IP Streams.

Μια διπλή – τριπλή μονάδα κυκλοφόρησε η Polytron για το δημοφιλές headend της, SPM 2000. Το SPM-UPCT διαθέτει δύο tuner και στην κάθε είσοδό του μπορεί να δεχθεί επίγειο, δορυφορικό ή καλωδιακό σήμα, αποδίδοντας το σε μορφή DVB-T ή DVB-C.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *