Τρία περιοδικά για την ψηφιακή τεχνολογία

NOW-07Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίουτου περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tunersκαι κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την

υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα microheadendτης Engelπου έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματακαι να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξάρτητα τροφοδοτικά που διαθέτει του εξασφαλίζουν σταθερή και αδιάλειπτη λειτουργία.

Οι δοκιμές του νέου τεύχους συνεχίζονται με τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες MAXT2019HD& T230HD, δύο εξαιρετικά οικονομικούς FullHD δέκτες MPEG-4, με πανέμορφο και εξελιγμένο μενού περιήγησης, ιδανικούς για χρήση από όλες τις ηλικίες. Εξοπλίζονται με DVB-T2 tunerκαι με τη σύνδεση κατάλληλου Wi-Fi USB adapterμπορούν να συνδέονται στο internet, ώστε να αναπαράγουν και videoαπό το YouTube.

 Οι δοκιμές του νέου τεύχους ολοκληρώνονται με τον GOLDENMEDIAMANIA820, ένα νέος επίγειο ψηφιακό δέκτη, συμβατό με το σύγχρονο πρότυπο DVB-T2που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και με το DVB-Tπου χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας. Υποστηρίζει FullHDανάλυση και είναι πανεύκολος στη χρήση του, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που αυξάνουν τη λειτουργικότητά

Όπως πάντα, η Ματίνα Παπαχριστούδη μας ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο των media, ενώ ο Νίκος Μποζιονέλος δίνει την αθλητική του νότα στις σελίδες του περιοδικού.

Μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το SecurityReport κυκλοφορεί και το NOW Σεπτεμβρίου

 

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό NOWΣεπτεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το SecurityReport.

 

Το NoW, αποτελεί την νέα προσπάθεια της LibraPressστο χώρο των κλαδικών εκδόσεων. Το NoW– ΝetoverWorldέρχεται με τεστ προϊόντων δικτύωσης, αλλά και με τεχνικά άρθρα – οδηγούς, ώστε να αποτελέσει τnν No1πηγή ενημέρωσης για τον κλάδο της πληροφορικής.

Υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με τα πληροφοριακά συστήματακαι γενικότερα την τεχνολογία της πληροφορικής, θα περνούν κάθε μήνα από τις σελίδες του NoW, ενώ εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, μαζί με συνεντεύξεις ειδικευμένων στελεχών θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι της ύλης του περιοδικού.

 

Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε τεχνικούς – εγκαταστάτες των πληροφοριακών. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.nowmag.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

 

InternetofThings. Το διαδίκτυο είναι μια ζωντανή οντότητα που αλλάζει και εξελίσσεται, με νέες εφαρμογές και επιχειρήσεις που δημιουργούνται συνεχώς. Εκτός όμως από το εξελισσόμενο Internet, αλλάζει επίσης και το τοπίο συνολικά χάρη στην συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η ευρυζωνικήσύνδεσηκαθίσταται φθηνή και πανταχού παρούσα, καθώς οι συσκευές γίνονται ολοένα πιο ισχυρές και πιο μικρές, με ποικιλία ενσωματωμένων αισθητήρων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των συνδεδεμένων συσκευώνπου οδηγεί σε ένα νέο πρότυπο, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το οποίο είναι γνωστό διεθνώς ως IoT (Internet of Things).

 

WEP vs WPA vs WPA2. Για την προστασία των οικιακών ασύρματων δικτύων έχουν αναπτυχτεί διάφορα πρωτόκολλα ασύρματης ασφάλειας. Αυτά τα πρωτόκολλα ασύρματης ασφάλειας περιλαμβάνουν τα WEP, WPAκαι WPA2, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Στο άρθρο που ακολουθεί θα περιγράψουμε τις τεχνικέςδιαφορέςμεταξύ τους, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιείται το καθένα.

 

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης TLS1.3. Παρά το στόχο για τη διατήρηση της ιδιωτικότηταςστην επικοινωνία μέσω του διαδικτύου, οι αδυναμίες στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της ασφάλειαςεπιπέδουμεταφοράςTLS(Transport LayerSecurity) έχουν οδηγήσει σε σημαντικές παραβιάσεις. Η τελευταία όμως έκδοση TLS1.3περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις, οι οποίες ενισχύουν και απλοποιούν το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Ενημερωθείτε για τα Πλεονεκτήματα του TLSσε σχέση με το SSL, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των παλαιότερωνεκδόσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *