Ταγματάρχης εναντίον Καπάκου, Καπάκος εναντίον Ταγματάρχη

ertΌπως όλα δείχνουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης έχοντας στο πλευρό του και τρία μέλη του ΔΣ της εταιρείας, έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του “βασικού μετόχου” της ΕΡΤ, δηλαδή των υπουργών Επικρατείας Ν. Παππά και του υπ. Οικονομικών Γ. Σταθάκη για την αποπομπή του γενικού διευθυντή ειδήσεων Σταύρου Καπάκου που ήταν επιλογή του κυβερνητικού κόμματος.

Επειδή άλλο κυβέρνηση κι άλλο κόμμα, όπως ειπώθηκε και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τα επιχειρήματα του μάνατζερ έπεισαν την κυβέρνηση. Στον Στ. Καπάκο καταλογίστηκαν τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και ακινησία στο πρόγραμμα. Ακινησία που οφείλεται στη μη έγκριση των προτάσεων της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης από την διοίκηση της εταιρείας αλλά αυτό  προφανώς είναι λεπτομέρεια. Είναι απορίας άξιον αν τελικά στο Μαξίμου ενώ δίνουν πράσινο φώς ή εντολές γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ραδιομέγαρο τη Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημερινό ΔΣ που εκλήθη ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης, τα μέλη του ήταν απόλυτα αρνητικά σε αυτόν. Χωρίς καν να γνωρίζουν ότι αυτοί αποφασίσουν για το πρόγραμμα, έδειξαν πως δεν ήξεραν τις συγκεκριμένες προτάσεις για την ενημέρωση παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν ήδη κατατεθεί από τον Ιούλιο στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Ο Στ. Καπάκος που αντιδρούσε στην πρόταση του Λ. Ταγματάρχη να μπει ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου “μια χαριτωμένη κοπελίτσα” που έχει υψηλά ποσοστά σε δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται ως υπαίτιος της καθυστέρησης ανανέωσης του τομέα ενημέρωσης. Ο ίδιος όπως μαθαίνουμε πρότεινε έμπειρο παρουσιαστή της ΕΡΤ για το κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης. Ζητούσε επίσης διακριτούς ρόλους ειδικά για την αυτονομία του τομέα ενημέρωσης  και να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της διοίκησης στον τομέα. Κάτι που δεν μπορούσε να περάσει από το σύστημα της ΕΡΤ. 

Η αποπομπή του δημιουργεί εκ των πραγμάτων κρίση και στην ΕΡΤ καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται μετά τις άδειες στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να έχει μια ακόμη ήττα σε “δικό” της μαγαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *