Συνεπιμέλεια στη φίμωση δημοσιογράφων από ΕΣΗΕΑ-πολιτικό σύστημα-εργοδότες

Η απάντηση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, η οποία «διοικείται» από δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στις ηχηρές καταγγελίες για φίμωση-παρεμπόδιση- λογοκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης και απόπειρες καταστολής δημοσιογράφων και ελευθερίας της ενημέρωσης, είναι η πραγματοποίηση μιας… Ημερίδας για τη Δεοντολογία η οποία πραγματοποιείται αύριο διαδικτυακά. Αντί για υιοθέτηση μορφών μαχητικής διεκδίκησης έναντι κράτους και εργοδοτών στα φαινόμενα φίμωσης και παρεμπόδισης, η ένωση συντακτών φέρνει να μιλήσουν για τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης υπουργοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους και πολιτικοί που πρωτοστάτησαν στο λουκέτο της ΕΡΤ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ημερίδας, με θέμα «Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι», αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση της επικυριαρχίας του ελέγχου από το πολιτικό σύστημα και τους εργοδότες της ενημέρωσης. Καλεσμένοι –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– είναι ορισμένοι από τους κύριους υπεύθυνους της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και προπαγάνδας, με τη σφραγίδα της συνδικαλιστικής σύμπραξης του δικομματισμού στην ΕΣΗΕΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της εργοδοσίας καλούνται να μιλήσουν για τις εργασιακές σχέσεις. Το ίδιο πρώην πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και γνωστοί τηλε-σχολιαστές. Απουσιάζουν (εκτός εξαιρέσεων) οι άνθρωποι της ενημέρωσης που υφίστανται τον διπλό έλεγχο, στο περιεχόμενο και τον τρόπο εργασίας τους. Και βεβαίως, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας που υφίστανται λογοκρισία από τα ΜΜΕ. Απουσιάζουν και όσοι κατήγγειλαν ανοιχτά τα φαινόμενα παρεμπόδισης δημοσιογραφικής έρευνας.

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *