Στηρίζουμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, γινόμαστε συμπαραγωγοί στο maketheeconomyscream

chavezΈνα νέο έργο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, το οποίο θα χρηματοδοτείται απευθείας από το κοινό, παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου και οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία , Catastroika, Φασισμός Α.Ε και αυτό δεν είναι πραξικόπημα. 

To πρόβλημα είναι πως ένα έργο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σήμερα δεν βρίσκει χρηματοδότη. Το έργο μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο εμείς, οι θεατές, οι πολίτες. Για αυτό αναρτούμε και το “σημείωμα” του Αρη Χατζηστεφάνου για το νέο ντοκιμαντέρ της ομάδας του maketheeconomyscream, αναμένοντας την ολοκλήρωση του έργου ως το τέλος του 2018 και φυσικά την προβολή και διακίνησή του, όπως και τις άλλες φορές, από τους ίδιους τους πολίτες.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Το χαρτί υγείας μιας χώρας, που απέχει 9.415 χιλιόμετρα, προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ένα κράτος στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης αποτελεί μέγιστη απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ψεύδονται συγκρίνοντας την μεταναστευτική κρίση στη Βενεζουέλα με αυτή τον Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Ένα ντοκιμαντέρ για την Βενεζουέλα δεν αφορά μόνο την Βενεζουέλα. Δεν αφορά πρωτίστως τη Βενεζουέλα. Ίσως και να μην αφορά καθόλου τη Βενεζουέλα.scream_cover

Ένα ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα αποτελεί μια μελέτη στις σύγχρονες (και λιγότερο σύγχρονες) μορφές προπαγάνδας και ανατροπής καθεστώτων, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την καρδιά της Ευρώπης. Είναι μια κλεφτή ματιά σε εκείνα τα τμήματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, που συνήθισαν να ονομάζουν σοσιαλισμό τον κεϊνσιανισμό και ύστερα να προδίδουν ακόμη και αυτόν για χάρη του νεοφιλελευθερισμού. Είναι όμως και ένα ψυχογράφημα όσων τρέμουν κάθε οικονομικό μοντέλο που αμφισβητεί την οικονομική ορθοδοξία τους.

Είναι μια αφορμή για να μετρήσεις τη δημοκρατία στην Καταλονία των πολιτικών κρατουμένων και στη Γαλλία της διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτείς γιατί δεν υπάρχουν αρκετά φάρμακα στο Καράκας, αλλά και γιατί κάποιοι έχουν σάπια δόντια στο Λος Άντζελες.

Και όπως πάντα το πρόβλημα με ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ, που θέλει να κρίνει την κυρίαρχη αφήγηση, είναι ότι δεν πρόκειται να βρει ποτέ χρηματοδότηση εάν δεν στηριχθεί πρώτα και κύρια στους ίδιους τους θεατές του.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να γίνετε συμπαραγωγοί σε ένα νέο μεγάλο ταξίδι που θα μας φέρει από την Αθήνα μέχρι το Καράκας και από τη Βαρκελώνη στα σοκάκια του Παρισιού ή της Νέας Υόρκης. Το νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε, με τίτλο Make the economy scream, θα είναι απλώς το απόσταγμα ενός πολύ μεγαλύτερου δημοσιογραφικού πρότζεκτ, που ξεκίνησε αθόρυβα πριν από μερικούς μήνες.

Ήδη τα πρώτα γυρίσματα μας έφεραν στο διαμέρισμα της συζύγου του σημαντικότερου πολιτικού κρατούμενου της Ισπανίας, αλλά και στην μίνι έπαυλη ενός «ενοχλητικού» εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ στη Γενεύη. Παρακολουθήσαμε τις δημοτικές εκλογές αλλά και ένα γαμήλιο πάρτι στο Καράκας και θα βρεθούμε και πάλι στη Βενεζουέλα για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Κάθε βήμα αυτού του ταξιδιού είναι και μια αυτοτελής δημοσιογραφική αποστολή που μόνο εσείς μπορείτε να στηρίξετε.

Για άλλη μια φορά οι συμπαραγωγοί του ντοκιμαντέρ, που θα μας βοηθήσουν οικονομικά, θα λάβουν πρώτοι τους κωδικούς για να το παρακολουθήσουν δωρεάν. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του τελικού ντοκιμαντέρ θα εξαρτηθεί και από την ροή της χρηματοδότησης, στόχος μας όμως είναι να παραδώσουμε την τελική κόπια πριν από το τέλος του 2018.

Να θυμάστε όμως ότι σε αυτό το πρότζεκτ το ταξίδι έχει εξίσου μεγάλη σημασία…

Άρης Χατζηστεφάνου

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν συμπαραγωγοί καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν μέσω paypal ή τραπεζικού λογαριασμού που θα βρουν στη διεύθυνση maketheeconomyscream. com

Η ομάδα των συντελεστών αποτελείται από τον Αρη χατζηστεφάνου, τον Θάνο Τσάντα, τον Λεωνίδα Βατικιώτη, τον Ερμή Γεωργιάδη και την Μυρτώ Συμεωνίδου.

Το Trailer εδώ: https://youtu.be/Zz9M7oOrwc0
Σελίδα: Κάνετε την κραυγή οικονομία
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μυρτώ Συμεωνίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *