Στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ το θέμα απομάκρυνσης Καπάκου από ΕΡΤ

%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82-2Και εκεί που μαίνεται ο πόλεμος για τις άδειες στα ιδιωτικά κανάλια η διοίκηση της ΕΡΤ κατάφερε να δημιουργήσει μείζον πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αποπομπή του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο. Με αιτιολογία ότι “δεν συνεμορφώθη” με τις εντολές της διοίκησης, δηλαδή του διευθύνοντος συμβούλου που ήθελε άλλα πρόσωπα στην ενημέρωση, η ΕΡΤ επισημοποίησε σήμερα την “απόλυση” του γενικού διευθυντή. Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν ο τρόπος που το έκανε. Έστειλε την απόλυση με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι του!

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της αποπομπής του γενικού διευθυντή προκαλεί τριγμούς στο ραδιομέγαρο ενώ θα τεθεί από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τουίτ του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη πριν λίγη ώρα στο οποίο γράφει

“Η απομάκρυνση του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ, μέσω δικαστικού κλητήρα, είναι μελανό σημάδι για την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα…”, εκλαμβάνεται ως ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Όπως μαθαίνουμε κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης έχουν θέσει θέμα για αυτό και το μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να κατευνάσει την κρίση με διάθεση εσωτερικής αντιμετώπισης. Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν άφησε ωστόσο καμία τέτοια πιθανότητα ανακοινώνοντας επίσημα την απομπομπή του. ΄Ετσι η κρίση δεν γίνεται δυνατόν να αποφευχθεί. Αν στηριχθεί η αποπομπή του Σταύρου Καπάκου αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις στελεχών από την ΕΡΤ.

Στον αντίποδα από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου προβάλλουν το χαρτί της “ανεξαρτησίας της ΕΡΤ” από την κυβέρνηση. Και κάπου εδώ γελάμε δυνατά για το αστείο επιχείρημα.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του.”

1 comment for “Στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ το θέμα απομάκρυνσης Καπάκου από ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *