Σήμερα ένιωσα στο πετσί μου την λογοκρισία, την αλαζονεία των συστημικών ΜΜΕ

Ο καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου Βηρυτού Ν. Κοσματόπουλος που εκλήθη στο Open να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη. Μετά την εμπειρία του, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο face book για το “καθεστώς αλαζονείας” και τους τρόπους που γίνεται η …λογοκρισία.

Σήμερα το πρωί ένιωσα στο πετσί μου την λογοκρισία, την αλαζονεία και την παθογένεια των ελληνικών συστημικών Μέσων ενημέρωσης. Ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή Ωρα Ελλάδος του Opentv για να μιλήσουμε για Παλαιστίνη / Ισραήλ. Το ρεπορτάζ ξεκίνησε με την κυρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια στην Ισταμπούλ, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις δηλώσεις Ερντογάν για τις σφαγές στην Γάζα. Από την μεριά της πολύ καλά έκανε, μιας και ήταν αυτά τα νέα. Ωστόσο, αναρωτήθηκα γιατί ο αρχισυντάκτης επέλεξε να ανοίξει το θέμα για την Γάζα μέσω Τουρκίας. Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι ο στόχος ήταν να φιλτράρει τα εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη μέσα από τον εθνικό εχθρό της ελλάδας.

Έτσι, ο επόμενος που θα υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του αμυνόμενου να ακούγεται σαν τον … “Σουλτάνο” ακυρώνοντας την επιχειρηματολογία. Απίστευτο πόσο ελληνοκεντρική είναι η ελλάδα των ΜΜΕ, αδιανόητο πόσο χαμηλή εκτίμηση έχουν για τον κόσμο που τους παρακολουθεί και τους πληρώνει.

Μετά μου δίνεται ο λόγος για ελάχιστα λεπτά μέσα στα οποία προσπάθησα να στριμώξω ένα σωρό αλήθειες. Την ασύμετρη επίθεση, την ασύμμετρη διεθνή απάντηση, την ασύμμετρη ενημέρωση, την ανοικτή φυλακή της Γάζας, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, της Διεθνούς Αμνηστίας, του Ισραηλινού B’ Tselem ότι το Ισραήλ είναι κι επίσημα κράτος-Απαρτχάιντ. Με έκοψαν μόλις ψιθύρισα την λέξη απαρχάιντ και Νότια Αφρική, ψελλίζοντας με την σειρά τους κάτι για τις βίλες της Χαμάς κι άλλα παραμύθια της χαλιμάς. Ανθρωποι που δολοφονούνται από ρουκέτες σύσσωμοι με τις οικογένειες τους λοιδορούνται από ανήξερους άνιωθους ανήθικους δημοσιολόγους με παχυλούς μισθούς κι ανύπαρκτη συνείδηση. Ο

ι ίδιοι έκοψαν και την καλή ανταποκρίτρια που ήθελε να κάνει ερώτηση για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ιερουσαλήμ. “Δεν έχουμε άλλο χρόνο” είπε βιαστικά ο αγχωμένος παρουσιαστής και περάσαμε σε άλλο θέμα. Στα αυτιά μου θα μείνει για πάντα χαραγμένη η ανάσα των “δημοσιογράφων” να βαραίνει, να παχαίνει, να κόβεται όσο άκουγαν τις λέξεις ...ασύμμετρη επίθεση… ανοικτή φυλακή… αποικιοκρατία… απαρτχάιντ… ασύμμετρη επίθεση… ανοικτή φυλακή… αποικιοκρατία… απαρτχάιντ… ασύμμετρη επίθεση… ανοικτή φυλακή… αποικιοκρατία… απαρτχάιντ…

UPDATE: Ακόμα και το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι κόβεται απότομα μόλις ακούγεται ότι το ισραήλ πρέπει να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέκτησε με πόλεμο το 1967. Ακόμα και το διεθνές δίκαιο είναι πια ταμπού για τα ελληνικά ΜΜΕ. Καλή λευτεριά στην Παλαιστίνη και στους φυλακισμένους τηλεθεατές (διανοούμενους, αντί-ρατσιστές κι άλλους PEPistas – Progressives except Palestine)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *