Ποια είδηση δεν λέει το ΑΠΕ, πως βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές με …αέρα!

kykloforia-mallΗ είδηση είναι πανομοιότυπη σε όλες τις ιστοσελίδες σήμερα, βασιζόμενη στο “ρεπορτάζ” του ΑΠΕ υπό τον τον βαρύγδουπο τίτλο «Πράσινο φως» στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens από το ΣτΕ. Πράσινο φώς θυμίζουμε έχει ανάψει το ΣτΕ από το 2014, 2015, 2016 και 2017 αλλά ακόμη mall η    Artume δεν μπορεί να κάνει!  Στην “είδηση” που διοχετεύθηκε έντεχνα από όσους έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν λέει το βασικό. Τι ακριβώς αφορά η γνωμοδότηση του ΣτΕ αφού το Π.Δ του 2015 εγκρίθηκε; Θα πρέπει να πάμε πολύ πιο κάτω στην είδηση του ΑΠΕ για να μάθουμε πως “εγκρίθηκε μόνο σε ότι αφορά το πρόσωπο του υπουργού Περιβάλλοντος”. Χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Για τις αντιδράσεις ενάντια στo mall ούτε κουβέντα βέβαια. Ούτε για αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους, κατοίκους. Κατανοητό γιατί δεν γράφουν. Αλλά ούτε και τα τυπικά της υπόθεσης;

Την εσκεμμένα μπερδεμένη είδηση παίρνουν οι “εταιρικοί” δημοσιογράφοι και προσφέρουν άλλη μια “είδηση” με την οποία η πολυεθνική της Black Rock, στην οποία ανήκει κατά 100% η Artume όπως έγραψε στην ενδιαφέρουσα έρευνα της η Εφημερίδα των Συντακτών, θα βγάλει για μια ακόμη χρονιά εκατομμύρια ευρώ στα ξένα χρηματιστήρια.

Γιατί το εταιρικό Μέσο τους, το υποτιθέμενα έγκυρο Capital που τους κάνει τη δουλειά από το 2010 και δώθε, με το αζημίωτο ή όχι, δεν το γνωρίζουμε,  ξαναγράφει για 50η φορά πως το mall προχωρά και θα ανεγερθεί το 2019. Το ίδιο Μέσο (τόση αξιοπιστία!) έχει αναγείρει το mall στην Ακαδημία Πλάτωνος, το 2013, το 2014, το 2015, το 2016 και το 2018!akadimia-PlatonosoKolaz

Ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι για μια ακόμη φορά το mall της Black Rock που εξαγόρασε την Artume η οποία το 2008 αγόρασε το οικόπεδο Μουζάκη, αναγγέλλοντας κατασκευή mall χωρίς να γνωρίζει(;) ότι στην περιοχή ήταν αδύνατον (τότε) να φτιαχτεί εμπορικό κέντρο, δεν μπορεί να προχωρήσει.

Από το 2012 και δώθε 3 κυβερνήσεις, υπουργοί, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Γιώργος Σταθάκης σπρώχνουν με κάθε μέσο το mall στην Ακαδημία Πλάτωνα και δεν τους βγαίνει! Γιατί θα πρέπει μετά τις δυο-τρεις-τέσσερεις χαριστικές αλλαγές νομοθεσίας πλέον να παρανομήσουν, να παραβιάσουν νόμους. Είναι τόσο απλό.

Το Capital λοιπόν που γνωρίζει καλά το θέμα αφού “χτίζει” το mall από το 2010 στην Ακαδημία Πλάτωνα, προσθέτει στο ρεπορτάζ του και το επίμαχο αδιέξοδο. Στην περιοχή δεν έχει γίνει “η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα ΟΤ ιδιοκτησίας της εταιρείας. Η ιδιοκτησία είναι όμορη του Κηφισού και η τροποποίηση του σχεδίου απαιτεί την οριοθέτηση του Κηφισού σύμφωνα με τη νομοθεσία, διαδικασία που επίσης δεν έχει γίνει”. 

Παρεπιπτόντως στο παραπάνω αδιέξοδο είναι κολλημένες εκατοντάδες υποθέσεις ανά την Ελλάδα που δεν προχωράνε ακριβώς για αυτό το λόγο. Το Capital όμως που “ξέρει” από τα μέσα και προωθεί ότι σερβίρει η εταιρεία, επιμένει πως το ΥΠΕΝ θα φέρει και το νέο επίμαχο Π.Δ προς έκδοση.

Εννοείται ότι η εν λόγω εταιρεία Artume-MGA  αρχικά και Artume Blac Rock σήμερα, “παίζουν” με τις “ειδήσεις” κατασκευής του mall στην Ακαδημία Πλάτωνα από το 2010 στα διεθνή χρηματιστήρια. Μια ματιά στις μετοχές του όλα αυτά τα χρόνια το αποδεικνύει. Βγάζουν λοιπόν φράγκα από αέρα κοπανιστό επειδή εδώ στην Ελλάδα ένα εταιρικό Μέσο και δυο-τρεις-τέσσερις κυβερνήσεις αλλά και ο δήμος Αθηναίων υπό τον Γιώργο Καμίνη, κάθε χρόνο αλλάζουν, τροποποιούν και εν τέλει θέλουν να παρανομήσουν για να φτιαχτεί το mall της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Στο εύλογο ερώτημα που ετέθη πολλές φορές. Μα η εταιρεία είναι τόσο ηλίθια, δεν ήξερε ότι στην περιοχή του Μουζάκη υπάρχει αρχικά ΒΙΟΠΑ, δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν έχει γίνει εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου, δεν έχει λυθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης, δεν, δεν;

Η απάντηση μάλλον αναζητείται στη λέξη “λαμόγια”. Γιατί από την αρχή συνέδεσαν την κατασκευή του mall με τον αρχαιολογικό χώρο του Πλάτωνα. Και είπαν πως θα βγάλουν λεφτά από εκεί. Με ένα ακόμη mall, έστω και αν δεν υπάρχει ούτε ένας κανονικός δρόμος για να οδηγεί στο Μουζάκη από την πλευρά της Ακαδημίας Πλάτωνα. Για τα όμβρια δεν το συζητάμε, ούτε για τα ρέμματα που περνάνε από κάτω.

Ψιλά γράμματα για τους κερδοσκόπους. Ψιλά γράμματα για τα πολιτικά στελέχη κυβερνήσεων που λειτουργούν ως μεσάζοντες των κερδοσκόπων. Ψιλά γράμματα και για τους εταιρικούς δημοσιογράφους. Άξιος ο μισθός τους…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *