ΠΑΜΕ Τύπου: Να σταματήσουμε την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κ. από το σπίτι της

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που βρίσκεται σε κίνδυνο άμεσης έξωσης, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής ενός «δανείου» ύψους 15.000 ευρώ.Η χαμηλοσυνταξιούχος, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας συνάδελφος, από ανάγκη μπλέχτηκε στα δίχτυα των αδιαφανών όρων του τραπεζικού δανεισμού της Εθνικής Τράπεζας, πληρώνοντας για χρόνια ποσά συνολικά κατά πολύ μεγαλύτερα από το αρχικό της χρέος.

Καμμιά καταγγελία δεν είναι αρκετή, καμμιά έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα δεν μπορεί να βάλει φρένο στις παρασιτικές λειτουργίες του χρηματιστικού κεφαλαίου που λειτουργεί μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα σαν μοχλός συγκέντρωσης και αναδιανομής πλούτου υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας αδιάκριτα τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. 

Αλλωστε τις αδηφάγες ορέξεις των τραπεζών για να τσακίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τις πυροδοτεί η πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που ενίσχυσαν και ενισχύουν το νομικό οπλοστάσιο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για να αυγαταίνει το κεφάλαιο των τραπεζών τα κέρδη του και να ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μπροστά σ’αυτή την πραγματικότητα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και των άλλων Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ ουσιαστικά αδρανούν. Αντί να καλέσουν σε αγωνιστική κινητοποίηση καταδίκης αυτής της πολιτικής και υπεράσπισης από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σπιτιών των εργαζομένων, πασχίζουν να δείξουν την ευαισθησία τους με αναποτελεσματικά μέσα στα όρια της φιλανθρωπίας.

Τώρα είναι η ώρα της οργανωμένης εργατικής και λαϊκής παρέμβασης και δράσης για την υπεράσπιση από κατάσχεση και πλειστηριασμό στο σπίτι της συναδέλφισσας Ιωάννας Κολοβού, αλλά και κάθε σπιτιού που κινδυνεύει, οποιασδήποτε λαϊκής οικογένειας.

Σε αυτό το καθήκον πρέπει να ανταποκριθούν τα Δ.Σ των Ενώσεων και πρώτα-πρώτα της ΕΣΗΕΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους την Παρασκευή 1 Ιούλη ώρα 9.00 π.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και παρέμβασης ενάντια στην κατάσχεση του σπιτιού της συναδέλφισσας έξω από το σπίτι της, Αβύδου 146-148 Ιλίσια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *