Ο Bolsonaro απειλεί να κλείσει ΜΜΕ της Βραζιλίας!

Η καταγγελία έγινε από την CPJ, την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων, η οποία χθές κάλεσε τον πρόεδρο της Βραζιλίας να ανακαλέσει τις απειλές του ενάντια στα Μέσα Ενημέρωσης. Όπως δηλώνει η CPJ ο Bolsonaro από τη Σαουδική Αραβία όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, ανάρτησε  στη σελίδα του στο face book  ένα βίντεο 20 λεπτών, στο οποίο φέρεται να απειλεί Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας τα “σάπια και ανήθικα”. Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον πρόεδρο; Τα ρεπορτάζ στα οποία παρουσιαζόταν οι δεσμοί μεταξύ του Bolsonaro και των κατηγορούμενων για τη δολοφονία της ακτιβίστρια Marielle Franco, της “φωνής της φαβέλας” στη Βραζιλία.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος απειλώντας τα ΜΜΕ που υπονομεύουν την κυβέρνηση του, ανέφερε πως δεν θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της Globo, της μεγαλύτερης εταιρείας ΜΜΕ στη Βραζιλία!

Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων δήλωσε πως οι απειλές του Bolsonaro δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία και οι “Βραζιλιάνοι έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε ειδήσεις, χωρίς τους περιορισμούς της κυβέρνησης. Η δυνατότητα της κυβέρνησης να εκδίδει άδειες λειτουργίας δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως μορφή λογοκρισίας», δήλωσε στέλεχος της CPJ.

Πηγή: – CPJ Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *